Vágólapra másolva!
Jól sikerült Filippo Inzaghi bemutatkozása a Milan edzőjeként, miután csapata 3-1-re győzött a Lazio ellen az olasz bajnokság nyitófordulójában.

Sokan féltették a népszerű Pippót, hiszen a Milan nagyon gyenge eredményeket produkált a felkészülési szezonban: az Olimpiakosz, a Manchester City, a Liverpool és a a Valencia elleni négy meccsen a csapat összesen tizenkét gólt kapott, miközben összesen kettőt szerzett.

Ráadásul az elmúlt évekhez hasonlóan most sem szórta a pénzt az új emberekre a klub, Menez, Diego Lopez és Armero ingyen érkezett, Fernando Torrest pedig a Chelsea adta kölcsön, miközben távozott a tavalyi házi gólkirály, a sokszor kezelhetetlen Balotelli Liverpoolba távozott.

A Lazio elleni meccs jól kezdődött a Milan szempontjából, a tavaly a sérülések miatt alig játszó El Shaarawy megmutatta, mekkora értéke lehet a csapatnak, ha egészséges, Bonera indítása után simán lehagyta De Vrijt, a beadását pedig Honda úgy lőtte be, hogy Berisha kapus még beleért.


A Milan uralta a meccset az első félidőben, de a gól után visszaállt, hagyta, hogy a Lazio támadjon, de a rómaiak nem tűl nagy meggyőződéssel mentek előre.

A játékosok együtt ünnepeltek Inzaghival a góloknál Forrás: AFP

A szünet után viszont felpörgött a Lazio, mégis a Milan szerzett gólt, ráadásul kettőt is, előbb Abate beadását tette be az ötösről Muntari, majd Menez esett el, és a kissé könnyen befűjt büntetőt maga a sértett vágta be.

A Lazio nem esett össze, és némi szerencsével szépített, a csereként beállt Djordjevic lábáról Alexre, a menteni akaró védőről pedig a Milan kapujába került a labda.


A hátralévő időben a Milan védelme többször is nagyot mentett, Diego Lopez pedig egy kivédett tizenegyessel mutatkozott be a San Siro közönségének, mert a hosszabbításban túljárt Candreva eszén. Az látszik, hogy Inzaghi a rá játékosként is jellemző, megalkuvást nem tűrő mentalitást a csapatra is igyekezett átragasztani, az is feltűnő, hogy elöl megvannak a gyors emberek, kérdés, hogy a Lazio elleni Milan mire lesz képes a többi nagycsapat ellen.

Serie A, 1. forduló:
Milan - Lazio 3-1 (1-0)
gól: Honda (7.), Muntari (56.), Menez (64, 11-esből),ill. Alex (67., öngól)

Atalanta - Verona 0-0