Ancelotti elárulta, Di María miért hagyta el a Realt

Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal (L) walks with Manchester United's newly-signed Argentinian midfielder Angel di Maria (R) during an official presentation on the pitch at Old Trafford in Manchester, north-west England on August 28, 2014. M
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal (L) walks with Manchester United's newly-signed Argentinian midfielder Angel di Maria (R) during an official presentation on the pitch at Old Trafford in Manchester, north-west England on August 28, 2014. Manchester United announced on August 26, 2014 that they have signed Argentina winger Angel di Maria from Real Madrid for a British-record transfer fee of 59.7 million GBP (98 million USD, 75 million euros). AFP PHOTO / STEVE PARKIN -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti szerint Ángel Di María a pénz miatt hagyta el a Real Madridot, és igazolt a Manchester Unitedbe.

A Real olasz vezetőedzője egy sajótájékoztatón beszélt a Realt az elmúlt napokban elhagyó argentin klasszisról és a Bayern Münchenbe szerződött Xabi Alonsóról.

"Xabi Alonso esete nagyon meglepett bennünket. Derült égből villámcsapásként jött a hír. Egyik nap még semmi nyoma nem volt annak, hogy elhagyna bennünket, másnap pedig már Münchenben volt. Mi nem akartuk, hogy elmenjen, de sokat tett a klubért, köszönettel és hálával tartozunk neki."

Di Maria nevét ugyan nem mondta ki, de a helyi újságírók szerint a szövegkörnyezetből egyértelmű, hogy rá gondolt, amikor a következőt nyilatkozta: "Vannak olyan játékosok, akik szeretik a kihívásokat, és vannak olyanok, akik a pénzt obban szeretik. Ha valaki nem szeretne tovább a világ legjobb csapatának a tagja lenni, akkor nem fogjuk marasztalni" - utalt Ancelotti arra, hogy Di Mariának nem volt mindig stabil helye a kezdőben, hiszen a két szélen Cristiano Ronaldo és Gareth Bale játszik.

Louis van Gaal örül Di María érkezésének Forrás: AFP/Steve Parkin

Ángel Di María brit átigazolási rekordnak számító 59,7 millió fontért (23,7 milliárd forint) szerződött a Manchester Unitedbe, a fizetése pedig évi 10 millió fontra (közel 4 milliárd forint) nőtt. Az argentin szélső szombaton be is mutatkozott új csapatában, amely a Burnley ellen csak 0-0-t játszott, így három forduló után továbbra is nyeretlen a Premier League-ben.