Vágólapra másolva!
Louis van Gaal, a Manchester United új edzője szerint egy megtört és labilis csapatot vett át.

"Hogy nehezebb lenne-e, ha Alex Fergusont követtem volna a kispadon? Nem. A Barcelonához úgy érkeztem, hogy az elődöm, Bobby Robson három trófeát nyert, de ez nem okozott gondot nekem. Amikor egy csapat sikeres, akkor könnyebb megtartani a lendületet, de én egy megtört és labilis csapatot vettem át" - nyilatkozta a MU új edzője.

Van Gaal még nem döntötte el, hogy 5-3-2-es vagy 4-3-3-as felállásban játszatja-e a csapatát, ha utóbbi mellett dönt, akkor még szüksége lesz szélsőkre és támadókra. A United a középpályára és a védelembe is igazolna, a jelöltek között a Juventus chilei húzóembere, Arturo Vidal, a Roma térdműtét utáni visszatérésére készülő hollandja, Kevin Strootman, és a Dortmund világbajnok védője, Mats Hummels nevét olvasni. "Nem fogok pánikszerűen igazolni, csak olyan játékos érkezik, akivel egyértelműen erősödik a csapat".

A holland edző azt mondta, nem mondott egyből igent a MU-nak, mert más ajánlatai voltak, de a kihívás miatt végül az angol csapatot választotta. "Dolgoztam már az Ajaxnál, amely a legnagyobb holland klub, a Barcelonánál, amely egy intézménynek számít a spanyol futballban, valamint a Bayern Münchennél is, Németország elsőszámú csapatánál. Így amikor a Manchester megkeresett, tudtam, hogy igent kell mondanom".