Vágólapra másolva!
A pénzszerzés furcsa módját választotta egy lengyel futballszurkoló, aki előbb ezer zlotyt tett fel arra, hogy a vasárnapi, Górnik Zabrze-Lech Poznan bajnokin meztelen szurkoló rohan a pályára, majd a 30-as szorzó hatására saját maga vállalkozott a feladatra, így 30 ezer zlotyval (2,2 millió forinttal) gazdagodott.

Hihetetlen jelenetnek lehettek szemtanúi a Górnik Zabrze-Lech Poznan lengyel bajnoki labdarúgó-mérkőzés nézői, ugyanis egy meztelen férfi szaladt a pályára, akit öt biztonsági ember kísért futva az öltözőbe.

A katowicei Dziennik Zachodni napilap úgy tudja, az akció előre eltervezett volt, a Totolotek fogadóirodánál ugyanis 30-as szorzóval arra is lehetett fogadni, hogy valaki meztelenül berohan a pályára.

A vétkes utólag elismerte, hogy barátnőjének szeretett volna imponálni a tettével, mellesleg pénzt is keresett vele, hiszen előtte ezer zlotyt tett fel, azaz közel 2,2 millió forintot keresett.

Tomasz Milewski, a Górnik biztonsági igazgatója kikelt magából: „Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mire lehet majd fogadni? Arra, hogy vajon egy berohanó szurkoló megrúgja-e a játékvezetőt?” - tette fel a költői kérdést.

A mérkőzés - amelyen a vendégek magyar válogatott légiós, Lovrencsics Gergő a 62. percben állt be csereként - végül 1-1-es döntetlennel ért véget.