Vágólapra másolva!
Bár sokáig úgy tűnt, Katarban folytatja a pályafutását, az amerikai bajnokságban szereplő New York City lesz Xavi új csapata.

Xavi már mindenben megegyezett a New York vezetőivel, és kettő plusz egy évre ír alá az MLS-ben szereplő csapathoz. A Citynek Xavi mellett olyan játékosai lesznek a következő idényben, mint a spanyol válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok gólrekordere, David Villa, valamint a Chelsea-től ikonként távozó Frank Lampard.

Xavi 11 éves korától nevelkedett a Barca akadémiáján, a La Masián, majd 1998-ban debütált az első csapatban, amellyel többek között hét bajnokságot, két Király-kupát, három BL-t és két klubvébét nyert. Xavi összesen huszonkét trófeát nyert a Barcelonával, amelyben 723 meccset játszott, mindkettő rekord.

A spanyol Mundo Deportivo azt írja, bár Katarban több pénzt kapott volna, Xavi végül a bajnokság színvonala miatt a New York mellett döntött, amelynek egyébként van spanyol kapcsolata is, mivel a Manchester City - korábban Barcelonában is dolgozó - vezetői, Ferran Soriano és Txiki Begiristain felügyelik a franchise-t. Az MLS jelenleg is zajlik, de Xavi csak a 2015-ös idényben lép majd pályára, a Barcánál azonban felbontotta a szerződését. A klub szombaton búcsúztatja el Xavit.