Vágólapra másolva!
Miután biztossá vált, hogy Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere a BL-be vezette csapatát, a klub vezetősége azonnal jelezte, hogy legalább 60 millió fontot költhet a nyáron, plusz még amennyit az egyes játékosok eladásával szerezni tud. Mhitarjan és Konoplijanka a legfőbb célpont, a magyar Adorján Krisztiánt viszont eladnák. 

A Liverpool ügyvezetője, Ian Ayre jelentette be, hogy az eredeti terveknek megfelelően jelentősen megerősítik a klub játékoskeretét.

„Elképesztő eredményt értünk el idén, mikor sikerült kiharcolnunk a garantált BL-részvételt a 2014-15-ös szezonra. Ez persze azt is jelenti, hogy meg kell erősíteni a keretünk, hiszen jövőre sokkal nagyobb terhelésnek lesznek kitéve a játékosaink. Erre 60 millió fontot biztosítunk Rodgersnek, de ez az összeg 70 millióra is felkúszhat még” – mondta Ayre.

A várható átalakulásokról is lehet már tudni. A jelenleg kölcsönben futballozó játékosok közül Pepe Reina, Sebastian Coates, Oussama Assaidi, és a jelenleg az FC Groningen játékosaként futballozó Adorján Krisztián végleg elhagyhatják a klubot. Eladásukból további 5 millió fontot remél a Pool, és ennyit várnak Iago Aspas értékesítéséből is. Megfelelő ajánlat esetén Rodgers kész elengedni Daniel Aggert és Jose Enriquét is. A kölcsönjátékosok közül csak Fabio Borinire (Sunderland) és Susóra (Almeria) tart igényt a menedzser.

Azt is tudni lehet, hogy Rodgers elsősorban a klub támadósorát szeretné még tovább erősíteni, és leginkább Henrikh Mkhitaryant (Borussia Dortmund) és Jevhen Konopljankát (Dnyipro Dnyipropetrovszk ) szeretné megszerezni.

A klub ugyanakkor kitart eddigi átigazolási politikája mellett, saját megfigyelőhálózatára épít, és olyan játékosokat szeretne megszerezni, akik saját klubjukban némileg mellőzöttek, ugyanakkor jól illeszkednének a Liverpool stílusához, mint például Philippe Coutinho, akit 2013 januárjában mindössze 8.5 millió euróért szereztek meg az Intertől.

„Elismerem, korábban problémákat okozott az átigazolási piacon, hogy nem szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, így nem mindig tudtuk a kiszemelt játékosokat megszerezni. Garancia most sincs rá, de lényegesen jobb helyzetben vagyunk” – zárta tájékoztatóját a Liverpool ügyvezetője.

Lehetséges érkezők: Henrikh Mkhitaryant (Borussia Dortmund), Jevhen Konopljankát (Dnyipro Dnyipropetrovszk ), Marcos Rojo (Sporting Lisbon), Kiriakosz Papadopulosz (Schalke), Will Hughes (Derby), Tom Ince (Blackpool)

Lehetséges távozók: Daniel Agger, Jose Enrique, Iago Aspas, Pepe Reina, Sebastian Coates, Oussama Assaidi, Adorján Krisztián