Vágólapra másolva!
A volt angol válogatott Gary Lineker szerint Gera Zoltán Liverpool elleni bombagólját jó eséllyel a hónap legszebbjének választhatják majd meg. A magyar légiós birminghami csapattársa, Steven Reid úgy véli, Gera megérdemelte, hogy hosszú kihagyása után ilyen szépen sikerüljön a visszatérése.

"Megvannak a korai jelöltjei a hónap legszebb gólja (Gera) és a hónap legkamubb tizenegyese (Long) versenyének" - nyilatkozta Gary Lineker a BBC weboldalának a szombati közvetítése során. A korábbi nyolcvanszoros angol válogatott játékosnak nagyon tetszett Gera Zoltán gólja: a magyar légiós egy kifejelt labdát mellel levett, majd egy pattanás után kapásból a jobb felső sarokba bombázott 20 méterről.

A West Bromwich Albion később két tizenegyest is kapott, Lineker szerint az elsőt nem kellett volna megadni, amikor az 58. percben a bíró kiállította a Shane Longhoz a 16-oson belül épphogy csak hozzáérő Daniel Aggert. A megítélt büntetőt ugyan a WBA kihagyta, később, emberelőnyben még két gólt tudott szerezni.

Gera csapattársa, Steven Reid örül, hogy a 33 éves játékosnak ilyen jól sikerült a visszatérése. "Nagyszerű lövésből szerzett gólt, megérdemli, hogy most mindenki őt ünnepli. A tavalyi sérülése miatt ugyanis majdnem az egész szezont ki kellett hagynia. Aki megnézi a gólját, láthatja: hihetetlen lövés volt" - mondta a hátvéd.

A magyar támadó tavaly novemberben, a Tottenham elleni bajnokin szenvedett a bal térdében külső szalagszakadást, majd meg is kellett operálni. A szombati, Liverpool elleni bajnokin kezdőként 68 percet játszott, és a lecserélésekor vastapsot kapott a birminghami közönségtől.