Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második, az időpontját és ezáltal a körülményeket tekintve legfontosabb szabadedzésén az első gyakorlástól eltérően az Aston Martin spanyol pilótája, Fernando Alonso teljesítette a leggyorsabb kört.

A második szabadedzés 10 perces csúszással kezdődött, mert a bokszutcában nem megfelelően volt rögzítve néhány csatornafedél, és az illetékeseknek még helyre kellett ezeket hozniuk. Az edzés elején aztán, a javarészt

közepes keverékű gumikon teljesített körök során Max Verstappen és Fernando Alonso voltak a leggyorsabbak, 

míg George Russell instabilitásra, Sergio Pérez pedig pattogásra panaszkodott a rádióban. Több durva feltartás is volt, Cunoda Juki George Russellt, Carlos Sainz Csou Kuan-jüt, Lewis Hamilton pedig Logan Sargeantet hátráltatta veszélyesen – 

a Hamilton-Sargeant esetet például vizsgálni is fogják a versenybírók a gyakorlás utáni órákban.

Alonso a lágyakon rögtön űridőt autózott

Az edzés második felében aztán előkerültek a lágy abroncsok, és egyre gyorsabb köröket teljesítettek a pilóták. 

Alonso rögtön futott is egy 1:29-en belüli időt, amit szinte megközelíteni sem tudott senki, még a két Red Bull sem. 

A spanyol világbajnok ezek után nem javított, de a többiek is csak néhány tizedre zárkóztak fel mögé, a hajrához érve Russell, Verstappen, Charles Leclerc és Pérez volt hozzá képest fél másodpercen belül. Az utolsó negyed órában aztán a legtöbben visszaváltottak közepes keverékű gumikra, így lényegi változás már nem történt a sorrendet illetően. Az utolsó perceknek Hamilton volt a főszereplője, aki előbb látványosan megcsúszott, majd műszaki (motorral kapcsolatos) hibát jelentett a Mercedesével kapcsolatban.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 14:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 18 órától jön az időmérő edzés, az 50 körös futamra pedig szombaton este, szintén magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről