Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Még csak három versenyhétvége telt el a szezonból, máris két ember jelentette be a távozását a dobogós helyezéssel továbbra sem rendelkező Ferraritól. Frédéric Vasseur csapatfőnököt azonban ez nem zaklatja fel túlságosan, helyette jelentős változásokat ígért.

David Sanchez, a Ferrari korábbi járműkoncepciókért felelős vezetője a McLarennél, míg Laurent Mekies versenyigazgató csapatfőnökként az AlphaTaurinál folytatja a Forma–1-es pályafutását jövőre, de már idén mindketten távoznak a legendás olasz istállótól. Az Azeri Nagydíj előtt a Scuderia csapatfőnökét megkérdezték Mekies távozásáról, és Vasseur elmondta, hogy

sajnálja, hogy egy ilyen kulcsfontosságú szakember a távozás mellett döntött, de neki a csapat érdekeit kell szem előtt tartania.

Frédéric Vasseur irányítása alatt teljesen átalakulhat a Ferrari működése Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

hiszen a csapat ereje mindig fontosabb, mint az egyéneké – nyilatkozta a francia csapatfőnök. – Márpedig a csoport megvan, és komolyan toborzunk még hozzá embereket, még ha ezt egyelőre nem is kommunikáljuk. Nem várom el, hogy az egyik napról a másikra megújuljon a szervezetünk, inkább lépésről lépésre fogunk felépíteni valamit."

Arra a kérdésre, hogy kikre, és milyen jelentős változásokra gondol Vasseur, így válaszolt.
„Sok embert igazolunk le kívülről, és hamarosan neveket is hallani fognak, ám ez az átszervezés része lesz.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről