Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz a tűzzel és a gravitációval is harcolt, miközben igyekezett minél gyorsabban elhagyni a Ferrariját az Osztrák Nagydíjon. Miután majdnem teljesen beborították a lángok a spanyol versenyzőt, aki hiába várt a pályabírók érkezésére, a spanyol arra kéri az F1-et, hogy vizsgálják felül a rendezést, és a motorhibája során fellépő rendkívül veszélyes helyzet menedzselését is.

Sainz Ferrari F1-75-je drámai motorhibát szenvedett a 71 körös futam 56. körében vasárnap a Red Bull Ringen, ahol a 4-es kanyar melletti pályanyitáshoz volt kénytelen leparkolni a versenygépét.
Azonban a pálya azon szakaszán a leejtő igen meredek és mivel a modern F1-es autókból hiányzik a kézifék, ez azt jelentette, hogy Sainz nehezen tudott kiszállni autójából, miközben gondoskodnia kellett arról is, hogy ne guruljon hátra, a lángok viszont villámgyorsan elnyelték az autója hátsó részét.
Végül egy pályabíró érkezett ékekkel a Ferrari kerekei alá, de Sainz nehezményezte, hogy a helyzetet nem oldották meg hamarabb. Felszólította az F1-et, hogy vizsgálják felül a lezajlott procedúrát, hogy hasonló jövőbeni eseményeknél ilyen ne fordulhasson elő.

Sainz aggódik a "nem éppen ideális" helyzet kialakulása miatt

- mondta Sainz a médiának.

- idézte fel az ijesztő jelenetet a spanyol versenyző.

"De azt hiszem, az egész folyamat egy kicsit lassú volt, és akkora volt a tűz, hogy lépnem kellett valamit, és önállóan ki kellett ugranom az autóból. Ezt mindenképpen meg kell vizsgálnunk, mit csinálhattunk volna kicsit gyorsabban, mert nem kerültem valami könnyű helyzetbe."

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről