Hamilton: Menekülhetnék, ahogy Rosberg, de én folytatom

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, ambiance celebrating the World Champion title during the 2017 Formula One World Championship, Mexico Grand Prix from october 26 to 29 in Mexico - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
A Mercedes négyszeres világbajnoka továbbra is nehezen elérhetőnek tartja Michael Schumacher rekordjait. Élvezte a csatát Sebastian Vettellel, és nem törődik a mexikói rajtbalesettel.

Vasárnap eldőlt, hogy Lewis Hamilton megnyeri az idei egyéni világbajnokságot, ezzel az örökranglistán beéri Sebastian Vettelt és Alain Prostot, így már csak az ötszörös világbajnok Juan-Manuel Fangio és a hétszeres világelső, Michael Schumacher áll majd előtte. Hamilton kijelentette, Schumachert „nagyon nehéz lesz bárkinek is utolérni”, ezért ő csak folyamatos fejlődésre gondol.

„Én más vagyok, és imádom, hogy másféle erényeim vannak másokkal összevetve. Ez nem jobbat vagy rosszabbat jelent, csupán hálás vagyok a képességeimért. Őrület, hogy mások rekordjait kezdem beállítani. Hétvégéről hétvégére mondják nekem, hogy odaosontam valaki mellé, de lehet, hogy még sok évem lesz hátra. és ezért nagy áldozatokat is hozok."

Lewis Hamilton az idei világbajnok Forrás: DPPI/Florent Gooden

Hamilton kijelentette, jobban élvezi a versenyzést, mint valaha, de rámutatott arra is, hogy kezd belefáradni a folyamatos utazásba, és néha hétköznapi, társasági életet szeretne élni, sportolni, kutyát sétáltatni, egy helyben maradni. "Áldottnak" tartja magát, amiért az elmúlt tíz éve ilyen sikeresen alakult az F1-ben, reméli, hogy van még helye a mezőnyben, de a csúcson szállna ki.

Bár Fernando Alonso úgy vélte, Hamilton az idén túl könnyen nyerte meg a világbajnokságot, F1-es pályafutása során ez csupán a második alkalom, hogy egy másik csapat pilótája ellen kellett megharcolnia érte. Sebastian Vettel sokáig vezette a pontversenyt, mielőtt Hamilton és a Mercedes a maga javára fordította a küzdelmet.

Kettejük csatája majdnem elmérgesedett a bakui csetepaté után, és Hamilton Mexikóban is szándékosságra gyanakodott Vettel részéről, amikor a rajt után összeütköztek, de a futamot követő sajtótájékoztatón kiosztott egy újságírót a negatív hozzáállás miatt, és azt mondta, nem foglalkozik a rajtnál történtekkel.

„Szerintem visszafogtam magam az 1-es, 2-es és 3-as kanyarban, nem fékeztem el magamat, nem hibáztam, és ennek nagyon örülök, mert a nagy nyomás alatt persze tehettem volna túl sokat vagy túl keveset. Meglepett, hogy nekem jöttek, mert nagy helyet hagytam, és csodálkoztam, hogy a srác, akivel küzdök, miért ütközött velem. Tudod, nagyszerű pilóták vagyunk,

„Élveztem a versenyzést Sebastian, egy négyszeres világbajnok, és Fernando (Alonso) ellen is ma. Ő is kemény csávó volt, oda-vissza előzgettük egymást. Várj csak, Forma-1, amíg ez a srác kap egy jó motort, mert az autója (a kanyarokban) fantasztikusan ment! Remélem, hogy a McLarennek jövőre jobb éve lesz, mert különleges helyet foglalnak el a szívemben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!