Massa még mindig az F1-es világbajnoki címről álmodik

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Bahreini Nagydíj, F1
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Saturday 18 April 2015. Felipe Massa, Williams F1. Photo: Glenn Dunbar/Williams ref: Digital Image _W2Q7829
Vágólapra másolva!
A Williams pilótája úgy véli, a közvélemény tévedett, amikor leírták őt életveszélyes balesete után. Nem gondol a távozásra, de nem lepődne meg, ha volt csapattársa, Fernando Alonso szögre akasztaná a sisakját.

Élete legjobb formájában versenyez Felipe Massa, vélte néhány héttel ezelőtt korábbi versenymérnöke, és ezzel a brazil pilóta is egyetért. Massa szerint nem lett igaza azoknak, akik leírták őt a 2009-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén elszenvedett életveszélyes balesete után.

„Úgy érzem, nagyon jól vezetek, és a lehető legtöbbet kihozom az autóból” – idézte az Autosprint, amelynek hasábjain az újságírókat is kritizálta. „Önök talán tévedtek, amikor azt mondták, hogy a baleset teljesen megváltoztatta a vezetési stílusomat.”

Massa előre tekint Forrás: Williams Martini Racing

Massa 2008-ban néhány másodpercig világbajnoknak érezhette magát, de Lewis Hamilton végül elorozta előle a címet, a következő évben pedig a brazil balesete törést hozott a pályafutásában. 2010-ben Fernando Alonso csapattársaként tért vissza, de a Ferrarinál már nem talált vissza korábbi önmagához. Massa szerint „ennek megvoltak az okai”, de ma már előre tekint a Williamsnél.

„A múlt elmúlt” – jelentette ki az UOL Esporténak, de elismerte, hogy 2008-hoz hasonlóan ismét szeretne a bajnoki címért csatázni. „Ez marad az álmom addig, amíg meg nem bizonyosodom arról, hogy lehetetlen.”

„Azt tervezem, hogy a Williamst még versenyképesebb csapattá formálom. Nagyon örömteli számomra, hogy ott lehetek, és továbbra is vezetni akarok. Az idei évre van még szerződésem, és opcióm a következőre. Nem látom okát annak, hogy távozzak” – foglalta össze.

Alonso visszavonulhat

Bár Massa többször is kénytelen volt Alonso vízhordója lenni a Ferrarinál, a brazil és a spanyol jó kapcsolatot épített ki. Massa az elsők között kezdett viccelődni volt csapattársával, amikor tavaly kiderült, hogy Alonso távozik a Scuderiától, most viszont úgy véli, a kétszeres világbajnok egyre kevésbé lesz jó hangulatú wokingban.

„Alonso nem könnyű ember. Eredményekre van szüksége, a személyiségéből eredően mindig csakis az élen akar lenni. Az idei évben még együtt fog dolgozni a csapattal, de ezt átgondolhatja, ha jövőre sem változik meg a helyzet. Nem tudom, mihez fog akkor kezdeni, talán véget vet a pályafutásának” – spekulált Massa.

Massa az idén gyakran futott szoros versenyt Valtteri Bottasszal Forrás: Williams

A brazil pilóta azt sem rejtette véka alá, hogy többet várt a McLarent erőforrásokkal ellátó Honda visszatérésétől, de számára „az is nyilvánvaló volt, hogy nem lesz könnyű dolguk”, mert a komplex szabályrendszerben még a Ferrarinak és a Renault-nak is időre van szüksége a felzárkózáshoz. Massa az általuk üldözött Mercedesnél kialakult házi versenyről is kifejtette véleményét.

„Tavaly nehéz volt biztosra menni, de Hamilton az idén minden szempontból erősebb Rosbergnél. Csináltak némi perpatvart, de leginkább csak a pszichológiai fronton, ami azt mutatja, hogy Rosberg jobban szenved Hamiltonnál. Az F1 100%-ban a részletekről szól.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!