Vágólapra másolva!
Jelenleg ez az egyetlen esélyük a Mercedesek ellen, mondta a csapatfőnök. Barcelonába „végre egy jó csomaggal” készülnek.

A Ferrari lett 2015-ben a világbajnoki címvédő Mercedes elsőszámú kihívója, de az Ezüstnyilak továbbra is 3:1 arányban vezetnek a futamgyőzelmek terén, és már négy verseny után is jelentős előnyben vannak a ponttáblázaton.

A Scuderia autói a kíméletesebb gumikezelés, és a Mercedesek műszaki vagy stratégiai hibáiból profitálva egy győzelmet és egy második helyet eddig el tudtak orozni, de erőből egyelőre nem tudják utolérni a listavezetőt. Maurizio Arrivabene szerint folytatják az előző futamokon is látott harcias taktikájukat.

Arrivabene még nem tudja, mikor érhetik utol a Mercedest Forrás: AFP

„Bahreinben agresszív stratégiát állítottunk fel, pont ebben egyeztünk meg” – árulta el az olasz csapatfőnök. „Az a meglátásunk, hogy a Mercedes mögötti hátrányunk tekintetében az egyetlen lehetőségünk, hogy agresszívak maradunk.”

„Ha eljön az a nap – még nem tudom, mikor -, hogy utolérjük őket, a taktikánkat kissé más szempontok szerint kell meg megalkotni” – jelentette ki.

A Mercedest az idénynyitó kivételével minden futamon zavarba lehetett hozni azzal, ha a Ferrari autói a közvetlen közelükbe kerültek. Malajziában ki is kaptak Sebastian Vetteltől, Kínában Nico Rosberg panaszkodott, hogy Lewis Hamilton nem ment elég gyorsan, így Vettel ismét veszélyes volt rá, Bahreinben pedig Kimi Räikkönen a futam végén Rosberg elé tudott kerülni, miután a német fékproblémákkal küszködött.

Nem tágítanak

Az F1-es közvéleményt meglepte a Ferrari idei feltámadása, de a csapatfőnök folyamatosan figyelmeztet arra, hogy a Mercedes továbbra is meggyőző fölénnyel áll az élen. Ezt az Európában hagyományosan élénk fejlesztési verseny során igyekeznek csökkenteni.

„Hallottam róla, hogy számos csapat újdonságokkal készül. Ahogy mindenki más is teszi, úgy mi is készülünk új megoldásokkal Barcelonára. Lépésről lépésre haladunk a fejlesztéseinkkel, és úgy vélem, végre egy jó csomaggal fogunk megérkezni” – közölte.

Aerodinamikai fejlesztések mindenképpen várhatók a csapatok autóin, így a Ferrari esetében is, de az olaszok háza táján felmerült, hogy már Spanyolországban bevethetnek egy új motorváltozatot, amit korábban csak Kanadára ígértek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!