Schumacher állapota szerdára sem változott

Forma-1, Michael Schumacher
Szóvivője jó hírnek értékeli, hogy Schumacher állapota nem változott jelentősen
Vágólapra másolva!
Szóvivője szerint jó hír, hogy stabil maradt az éjszaka, ezért most külön sajtótájékoztatót sem tartanak róla. Az életveszélyen ugyanakkor továbbra sincs túl.

Michael Schumacherről szerdán délelőtt már nem tartottak hivatalos sajtótájékoztatót a grenoble-i kórház orvosai, mert keddhez képest nem változott az állapota, ami szóvivője, Sabine Kehm szerint jó hír.

„Michael állapotát az éjszaka gondosan figyelemmel követték, és még délelőtt is stabil maradt" – mondta Kehm. „Pillanatnyilag jó hírnek számít, hogy ma nem tartunk sajtótájékoztatót, mert nem történt semmilyen jelentős változás, amelyről be lehetne számolni. Az állapota azonban továbbra is kritikus."

A Schumacher pályafutásáról készült képgalériánkért kattintson! Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Pozitívan értékelte a fejlemények hiányát a Forma-1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein is. "Sabine Kehm nyilatkozata ismét megnyugtató volt. Semmi több a korábbiakhoz képest, de nem is kevesebb. Egyelőre az is jó hír, ha stabil maradt az állapota" - írta a Twitteren. „Ha a koponyaűri nyomás állandó marad (legalább 24-48 óráig), az altatás mélységét fokozatosan csökkenteni lehet, hogy fel lehessen mérni az idegrendszer állapotát, aztán meg lehet szüntetni a mesterséges lélegeztetést is."

Kehm hozzátette, hogy Schumacher betegágya mellett folyamatosan ott van valamelyik családtagja. „Nem akarok belemenni a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos részletekbe, de azt elmondhatom, hogy szükség van rájuk, mert a sajtó képviselői és mások is rendszeresen próbálnak bejutni hozzá" – jegyezte meg többek között arra célozva, hogy korábban egy újságíró papnak öltözve akart bemenni Schumacherhez.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka vasárnap délelőtt 11 óra körül szenvedett életveszélyes fejsérüléssel járó síbalesetet a méribeli terepen. Kehm szerint egy kék és egy piros pálya közötti részen csúszott át, hogy segítsen egy elesett társának, amikor a léce megakadt egy, a mély hó alatti kőben, de a bukását nem a túl nagy sebesség okozta.

Kehm szerdán már felszabadultabbnak tűnt, mint az előző napokban Forrás: AFP/David Ebener

Az orvosok még vasárnap végrehajtottak rajta egy életmentő műtétet, majd hétfőn este, miután az állapotát meglepően jónak találták, egy másodikat is, melynek során sikerült tovább csökkenteniük a koponyaűri nyomást. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a kilátásairól még korai lenne nyilatkozni. A Felipe Massát a 2009-es hungaroringi balesete után műtő orvosi stáb egyik tagja, Veres Róbert az Origónak kedden azt mondta, még mindig kérdéses lehet, hogy a német sztár életben marad-e.

- Schumacher pályafutásáról a képválogatásunk itt látható

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!