Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint a Lotus lehet a Red Bull legnagyobb kihívója Abu-Dzabiban, bár egy körön a Mercedes is gyorsnak tűnik.

A friss négyszeres világbajnok Sebastian Vettel stílusosan egy edzéselsőséggel zárta a napot Abu-Dzabiban. A gyorsan változó pályán mindig nehéz megjósolni az erőviszonyokat, a német szerint azonban a Lotus lehet a Red Bull legnagyobb ellenfele ezen a hétvégén.

„A Lotus különösen gyors szokott lenni, főleg vasárnaponként, és lehet, hogy az etapok későbbi szakaszaiban erős tempót varázsolnak majd elő. Szóval muszáj rajtuk tartanunk a szemünket” – vélekedett. „A Mercedes is erős lesz egy mért körön holnap”

„A Ferrariból nem sokat láttam. Nehéz megítélni, milyen tempóra képesek egy hosszabb etapon” – tette hozzá a versenyző, aki ellenfeleihez hasonlóan a pálya gyorsan változó állapotát emelte ki. „Nem mindig könnyű ezen a pályán versenyezni, mert a nap folyamán végig változnak a körülmények, világosban kezdjük a napot, és éjszaka fejezzük be, így az aszfalt hőmérséklete is csökken.”

Vettel volt a leggyorsabb a naplementében Forrás: AFP

Vettel a délutáni délelőtti szabadedzés végén tőle szokatlan hibát vétett, amikor kis híján elütötte az egyik szerelőjét a Red Bull garázsa előtt, miután megcsúszott a bokszutcában. „Hála istennek semmi baja nem esett a srácoknak. Egy kicsit túl gyorsan mentem, és eléggé csúszott az aszfalt, aztán amikor ráléptem a fékre, már késő volt. Soha nem történt velem ilyesmi korábban” – mondta.

A másik Red Bullt vezető Mark Webber mindkét edzésen közvetlenül csapattársa mögött végzett, ami bizakodásra ad okot, főleg a délutáni edzésen szerzett 2. helyét tekintve. „Az időpont és a hőmérséklet miatt a második edzés sokkal valósabb képet mutat a versenyről és az időmérőről, mint az első edzés” – magyarázta az ausztrál.

„A mai nap nagyrészt a gumikról szólt; szerintem a lágy keverék jobban bírja majd a strapát, mint az előző héten” – tette hozzá. „Ma mindent átnézünk, és megpróbáljuk megérteni, hogyan viselkedik az autó a két különböző keveréken.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!