Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint az ellenfelek kiegyensúlyozottsága miatt nagyon nehéz lesz visszaszerezni a konstruktőri második helyet, ráadásul a Ferrari Abu-Dzabiban sem tűnik erősnek.

A Ferrari még a szokásosnál is gyengébben kezdte a hétvégét Abu-Dzabiban, ahol az első szabadedzésen még az top tízbe sem fértek bele, és az esti gyakorláson is csak egy 8. és 10. helyre futotta tőlük.

„Remélhetőleg holnap sikerül valamit találnunk a beállításokkal, de bármi is legyen az, őszintének kell lennünk magunkkal, és tisztában kell lennünk azzal, hogy kemény hétvége vár ránk” – ismerte el Fernando Alonso, aki egyedül a Pirellikről tudott bíztatóan nyilatkozni. „A gumik jobban működnek, mint Indiában, ahol nagyon szemcsésedtek a gyors kanyarokban. Itt azonban kedvezőbb a helyzet, főleg éjszaka, amikor alacsonyabb a hőmérséklet” – mondta.

Felipe Massa a csapattársánál is jobban szenvedett a pénteki edzésnapon. „Jelenleg nem vagyon túlzottan elégedett az autó viselkedésével, mivel arra számítottunk, hogy ennél versenyképesebbek leszünk” – mondta a brazil. „Ezen a pályán napközben tűz a nap, forróság van, estére azonban teljesen megváltoznak a körülmények, és ilyen helyzetben nehéz kitalálni, milyen irányba induljunk el.”

Fernando Alonso a pályán Forrás: Ferrari

Pat Fry vezető versenymérnök elmondta, egész nap küzdöttek a tapadással, főleg a közepes gumikon. „A két keverék közötti különbség nagyon jelentős, és néhány autó esetében – ahogy nálunk is – akár két másodperc is lehet körönként” – mondta a szakember.

A csapat Indiában elvesztette a konstruktőri második helyet a Mercedesszel szemben, így különösen fontos lenne, hogy jól teljesítsenek a szezon végén. Alonso szerint azonban az ellenfeleik jelenlegi formája mellett nehéz dolguk lesz, ha vissza akarnak vágni.

„Másodikak voltunk a bajnokságban, mivel Felipének és nekem volt néhány jó versenyünk” – magyarázta. „De most ők is javultak, és megvan az a kiegyensúlyozottságuk, ami a szezon első felében hiányzott, így pontokat vesztünk, de továbbra is nagyon keményen fogunk harcolni. Akarjuk azt a második helyet” – szögezte le.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!