Vágólapra másolva!
Lőtávolban akar maradni a vb-címhez, és örömmel látja a Mercedes fejlődését. Rosberg még nem akar a bajnoki címről beszélni.

A Brit Nagydíj volt az első idei verseny, ahol a Mercedes ugyanolyan erősnek tűnt a futamon, mint az időmérőn - a nyers erőviszonyokat elfedő monacói pályán aratott győzelmüket leszámítva ugyanis korábban hiába szerepeltek jól egy mért körön, a versenyen rendszeresen megelőzték őket a gumikkal jobban bánó autók.

Ross Brawn csapatfőnök Nico Rosberg silverstone-i győzelme után örömmel szemlélte a fejlődést. "Éjjel-nappal dolgoztunk az autó fejlesztésén, és azon, hogy megoldjuk a gumikezelési gondjainkat" - mondta. "Újabb nagy lépést tettünk a helyes irányba, és végre talán sikerült áttörést elérnünk."

Rosberg a sikerével 50 pontra megközelítette a tabella éllovasát, Sebastian Vettelt, de egyelőre nem gondolja, hogy fordulat jöhet a bajnoki küzdelemben. "Még nem beszélnék erről" - hárította el az erre vonatkozó kérdést a hivatalos sajtótájékoztatón. Annak viszont egyértelműen örül, hogy javul az autója. "Egyre jobb az autó, így most már versenyeket is nyerhetünk. Ezt fantasztikus látni, és ez nagyon izgalmas."

Hamilton örül Forrás: AFP

A Brit Nagydíjon eleinte csapattársa, Lewis Hamilton haladt az élen, s bár elszenvedett egy defektet, nagy hajrával sikerült felkapaszkodnia a 4. helyre, amivel 43 pontra csökkentette a hátrányát a futamról kieső Vettel mögött. A brit versenyző optimistábban tekint a bajnokságra, mint korábban.

"Hálás vagyok, hogy visszajöhettem a mezőny végéről, és megszerezhettem ezeket a pontokat, mivel most már csak 43 pontra vagy Sebastiantól, és jó az autónk. Fejlődünk, elég csak a gumikopás terén elért fejlődést megnézni" - mondta. "Próbálok lőtávolban maradni és részese maradni a küzdelemnek. Pillanatnyilag erre koncentrálok."

Hamilton a 4., Rosberg a 6.helyen áll a tabellán, a csapatok között pedig a Mercedes feljött a 2. helyre, megelőzve a Ferrarit. A következő versenyt a hétvégén rendezik a Nürburgringen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!