Vágólapra másolva!
Paul Hembery fontosnak tartja, hogy minél előbb megállapodjanak arról, hogy 2013 után is ők szállíthassák a gumikat a Forma-1-be. De nem ragaszkodnak bármi áron a sportághoz.

A Pirelli már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy tavaszig szeretne megállapodni a Forma-1-es szerződésük meghosszabbításáról. Az olasz gyártó a 2011-es szezon óta a mezőny hivatalos gumiszállítója, de szívesen maradnának további évekre.

Paul Hembery, a vállalat sportigazgatója ugyanakkor elmondta, hogy egyelőre nem jutottak dűlőre mindegyik csapattal, és főleg kereskedelmi ügyekben tárgyalnak még velük. "Gyors megállapodásra van szükségünk, amely mindenkit kielégít" - nyilatkozta az Autosportnak. "A nagy vállalatok meggondolhatják magukat, de remélem, ez nem fog bekövetkezni (nálunk). Erről jelenleg nincs vita, azonban figyelemmel követjük az adatokat, és napról napra kedvezőtlenebbnek látjuk őket."

Forrás: Williams

"Úgy gondolom, bárki, aki újságot olvas, látja, hogy Európában különösen rosszul teljesít az üzletágunk. Erre mi sem vagyunk immunisak, és minél több idő telik el, annál több kérdés merül föl az igazgatótanácsban" - magyarázta az autóipar helyzete kapcsán. "Folyamatosan felül kell vizsgálnunk a jelenlétünket a sportban. Folytatni akarjuk, de mindig mondtam, hogy nem bármi áron."

A Pirelli részéről korábban kijelentették, hogy a gazdasági nehézségektől függetlenül nem fognak több pénzt kérni a csapatoktól a gumikért, mint eddig.