Vágólapra másolva!
Emlékszik rá, hogy két éve váratlan fordulatok színezték a bajnoki küzdelmet, ezért annak ellenére is óvatosan nyilatkozik idei esélyeiről, hogy lendületben van és vezeti a tabellát. Úgy véli, ő is sérülékeny.

Sebastian Vettel nagy léptekkel halad zsinórban harmadik bajnoki címe felé: megnyerte az előző négy versenyt, és három futammal a szezon vége előtt 13 pontra növelte előnyét a tabellán legnagyobb üldözője, Fernando Alonso előtt.

Két éve a spanyol ellen fordított helyzetből sikerült megkaparintania a végső diadalt, ezért az idén sem iszik előre a medve bőrére. "2010-ben különösen sok versenyzőt kihúztak, aztán visszavettek a számításba az aktuális eredmények alapján. Erről nem szabad megfeledkeznünk" - hangsúlyozta.

Az előző hétvégi Indiai Nagydíjon is bajba kerülhetett volna, ha az autóján meglazuló fenéklemez megrongál valamit. "Kiváló versenyünk volt, de pár körrel a cél előtt szikrázni kezdett az autó alja" - közölte. "Ez nem volt probléma, de nem nehéz kitalálni, hogy lehetett volna belőle."

"Az ilyesmi rávilágít, hogy mennyire sérülékenyek vagyunk, függetlenül attól, hogy milyen pozíciót foglalunk el. Nem kell sok hozzá, hogy a vártnál kevesebb ponttal zárjunk egy futamot, és ettől teljesen megváltozhat az összkép a 2010-ben bevezetett pontrendszer következtében."

A hétvégén Abu-Dzabiban folytatódik a bajnokság.