Vágólapra másolva!
A Red Bull csalódott versenyzői szerint egyszerűen lassúak voltak a Belga Nagydíj időmérőjén, de úgy vélik, a hosszú versenyen javíthatnak a helyezésükön.

Egyik Red Bull versenyző sem rajtolhat a legjobb tíz közül Spában, miután Sebastian Vettel a Q3-ba sem került be, Mark Webbert pedig délelőtti váltócseréje miatt a 12. helyre sorolják. A bajnokság második és harmadik helyét elfoglaló versenyzőknek így nehéz dolguk lesz, ha csökkenteni szeretnék hátrányukat a hatodik helyről rajtoló Fernando Alonsóval szemben.

Vettel számára azért lehet különösen bosszantó a 11. rajthely, mert a Q2-ben mindössze 12 ezreddel maradt el az utolsó bejutó helyen álló Pastor Maldonadótól. A címvédő nem tudja, miért nem volt képes gyorsabb tempóra, hiszen ő saját bevallása szerint mindent megtett a leggyorsabb körében. "Délelőtt viszonylag jónak éreztem az autót, és délután sem tapasztaltunk semmilyen nyilvánvaló problémát" - magyarázta Vettel, aki a Kínai Nagydíj után idén másodszor nem jutott be a Q3-ba. "Tiszta kört futottam, nem hibáztam, de egyszerűen nem voltam elég gyors."

"Kár, hogy ilyen kis különbséggel maradtam le a Q3-ról, de ilyen a versenyzés. Fordítva is történhetett volna" - tette hozzá. Most a Red Bull jó versenytempójában bízik, és igyekszik kihasználni a 11. rajthelyben rejlő lehetőségeket. "Szabadon dönthetünk arról, milyen gumival kezdjük meg a versenyt, ezzel sokat nyerhetünk. Nem olyan rossz ez a helyezés, ráadásul ez egy nagyon nehéz pálya, eseménydús 44 körben lehet részünk."

Forrás: Red Bull
Vettel nem jutott be a Q3-ba

Webber legalább bejutott az időmérő utolsó szakaszába, de ott csak a 7. helyet tudta megszerezni, így a büntetése miatt Vettel mögül kell rajtolnia. "Csalódott vagyok. Előrébb szerettünk volna végezni, hogy minél kisebb hátrányunk származzon a büntetésből" - nyilatkozta. "Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy az első sorért harcoljunk - a körömmel viszonylag elégedett voltam, de úgy gondolom, a legjobb esetben is csak az ötödik helyet érhettük volna el. A holnapi verseny viszont hosszú lesz, valószínűleg lesz lehetőségünk az előrelépésre."