Vágólapra másolva!
Öt hellyel hátrébb sorolják őket a belgiumi időmérő után.

Öt rajthelyes büntetést kap Mark Webber a Belga Nagydíj időmérő edzése után, miután szombat reggel kicserélték a Red Bullban a sebességváltót. A szabályok értelmében a versenyzőknek sorozatban legalább öt futamot kell egy váltóval teljesíteniük, Webber autójában viszont csak két futamot bírt ki a szerkezet. Legutóbb a Német Nagydíjon kapott új váltót, akkor is idő előtt történt a csere, így Webbernek idén ez már a második öthelyes rajtbüntetése.

A világbajnokság második helyén álló ausztrált érzékenyen érintheti a büntetés, hiszen így még nagyobb hátrányba kerülhet a 40 ponttal vezető Fernando Alonsóval szemben. Szombat reggel azonban nem tűnt túlságosan csalódottnak, hiszen a fordulat nem érte váratlanul: a váltója még a Hungaroringen sérült meg, a verseny végén Webber nem is tudott megfelelő tempót autózni. "Már egy hónapja tudok a büntetésről" - nyilatkozta Webber szombat reggel.

A szombat délelőtti szabadedzésen Nico Rosberg Mercedesében is elromlott a sebességváltó, így rá ugyancsak 5 rajthelyes büntetés vár Spában.