Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello meghívására Felipe Massa ellátogatott a brazíliai IndyCar-futamra. Az érintettek tagadják, hogy Massa jövőre követné honfitársát, és Amerikába szerződne.

Az utóbbi időben egyre több híresztelés lát napvilágot Felipe Massa jövőjével kapcsolatban. A brazil szerződése ugyanis a 2012-es idény végén lejár a Ferrarinál, a hosszabbítás pedig nem tűnik valószínűnek. Csapatfőnöke, Stefano Domenicali már többször kijelentette, csak akkor maradhat az istállónál, ha a tavalyinál lényegesen jobb teljesítményt nyújt. Massa egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az eddigi négy futamon mindössze két pontot szerzett, míg a Malajziai Nagydíjon győztes csapattársa, Fernando Alonso negyvenhármat.

A legújabb találgatások szerint Massa nemcsak a Ferrarinak, hanem a Forma-1-nek is búcsút mond az idény után, és az IndyCarban folytathatja - múlt hétvégén ugyanis ellátogatott az amerikai széria brazíliai versenyére. Bár elmondása szerint azért utazott Sao Paulóba, hogy a helyszínen szurkoljon honfitársainak, sokan úgy vélik, a 2013-as szezonra próbált állást szerezni. Jó barátja, az idén már az IndyCarban szerencsét próbáló Rubens Barrichello szerint azonban erről szó sincs.

"Azért jött el, mert meghívtam" - idézi az Autosport Barrichellót, aki tizenkilenc, Forma-1-ben eltöltött év után váltott szériát. "A bokszutca faláról nézte a versenyt, és a csapatrádiót is hallgathatta - ez teljesen más élményt ad, mint a Forma-1. Hiába hiszik azt sokan, nem azért volt itt, mert munkát keresett. Ez a srác még sokáig fog versenyezni a Forma-1-ben."

Barrichello úgy látta, Massát nem zavarják a jövőjét érintő találgatások. "Ha valaki meg akar birkózni egy problémával, fontos, hogy mosolyogjon, és legyen önbizalma - csak így tudja kezelni a helyzetet. Az a lényeg, hogy belül mit érez, és Felipe nyugodtnak tűnt. Örült, hogy itt lehetett" - magyarázta.

Az IndyCarban egyébként nem Barrichello az egyetlen versenyző, aki korábban a Forma-1-ben is szerepelt: a jelenlegi mezőny tagja Takuma Szato, Justin Wilson és a korábbi négyszeres Champ Car bajnok, Sébastien Bourdais is.