Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint a Red Bull addig biztosan a Forma-1-ben marad, amíg a kiadások és az elért teljesítmény mérlege pozitív. A tanácsadó jövőre is az elmúlt két évhez hasonló sikereket vár.

Annak ellenére, hogy a Red Bull az elmúlt két szezonban mind a konstruktőrök, mind a versenyzők világbajnokságát megnyerte, folyamatosan felmerül a kérdés, hogy a csapat a hosszabb távú jövőjét is a Forma-1-ben képzeli-e el. A 2005-ben debütált istálló ugyanis sokak szerint csak a promóciós lehetőségek miatt szerepel a Forma-1-ben, és pár év elteltével új hirdetési felület után néznek. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azonban kijelentette, jelenleg hosszú távra tervez a csapat.

"Dietrich Mateschitz (a Red Bull főnöke) valóban mondott olyat, hogy ha az F1 nem férne bele a finanszírozási keretbe, akkor át kellene gondolni a helyzetet. A Red Bull számára a Forma-1 a marketing egyik eszköze, ami azt jelenti, hogy folyamatosan kiértékeljük a ráfordítás és a teljesítmény arányát" - nyilatkozta Marko a Formula1.com-nak.

"A lényeg, hogy a mérleg pozitív legyen" - magyarázta. "Ha hosszabb távon is sikeresek vagyunk, akkor egyáltalán nem kérdéses az elkötelezettségünk. Nézzük reálisan a jelenlegi helyzetünket: hosszú távú szerződésünk van a Renault-val, a szponzorokkal és az alkalmazottainkkal is."

Marko nem lát okot arra, hogy Red Bull 2012-ben ne tudná megismételni a legutóbbi két szezonban elért eredményeit. "Tudjuk, hogy még nehezebb dolgunk lesz, mint eddig. A legfontosabb összetevők azonban már régóta megvannak, tehát miért lenne 2012-ben más a helyzet? Csak egy gyors autóra, egyenletes teljesítményre és két olyan versenyzőre van szükségünk, akik jó eredményeket tudnak szállítani" - nyilatkozta.

Forrás: AFP