Vágólapra másolva!
Nico Rosberg Felipe Massa helyére pályázik a Ferrarinál, elképzelhető, hogy a Mercedes pilótája már jövőre átül a brazil autójába.

Nem biztos, hogy Nico Rosberg jövőre is a Mercedes GP-nél szerepel, a német pilóta azt fontolgatja, hogy a Ferrarihoz igazol. Elméletileg erre nincs mód, mert Rosbergnek és Felipe Massának is szerződése van saját csapatával 2012-re, gyakorlatilag azonban a Forma-1-ben bármi megtörténhet. A Bild című német bulvárlap szerint ráadásul Rosberg szerződésében szerepel egy pont, amely lehetővé teszi számára az idő előtti elválást "bizonyos feltételek teljesülése" esetén.

Az indiai futam után Rosberg ugyan mosolyogva nyilatkozott, de bántotta, hogy versenystratégiája miatt csapattársa, Michael Schumacher mögé került. Luca di Montezemolo Ferrari-elnök Felipe Massa teljesítménye miatt borult ki, aki nem elég, hogy ütközött Lewis Hamiltonnal, felfüggesztését ugyanolyan hibákkal kétszer is leamortizálta a rázóköveken.

"Az indiai futamot megelőző héten Nico Maranellóban járt. A Ferrari le akarja igazolni" - idézte névtelenséget kért forrását a Bild. Rosberg nem nyilatkozik az ügyben: "Semmit nem akarok mondani erről. A Mercedesszel hosszú távú együttműködésről tárgyalunk."

A televíziós kommentátorként dolgozó Eddie Jordan szerint nem elképzelhetetlen, hogy Rosberg a Ferrarival is hasonló tárgyalásokat folytat. Az egykori csapatfőnök szerint Massa aggódhat. "Óvatosnak kell lennie, mert rengeteg nagy tehetség van a mezőnyben" - vélekedett Jordan. "Igaz, hogy van szerződése, de ez a Forma-1-ben sokszor semmit nem jelent."