Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egyedül Michael Schumacher beragadása kavarta meg a sorrendet a Monacói Nagydíj rajtjánál. A legjobban Fernando Alonso és Nico Rosberg kapta el az indulást.

Forrás: AFP
A rajt vesztese Michael Schumacher

Fernando Alonso nem volt messze attól, hogy az egy héttel ezelőtti Spanyol Nagydíj után Monacóban is hihetetlent alkosson a verseny rajtjánál. A spanyol annyira jól jött el a negyedik rajtkockából, hogy Mark Webbert simán megelőzte, majd Jenson Buttonnak is majdnem beszúrt, de végül visszakozott. Ha fel tudott volna jönni a második helyre, akkor legalább akkora tettet hajtott volna végre, mint Barcelonában, hiszen a monte-carlói utcák jóval keskenyebbek, és az első kanyar is sokkal közelebb van a rajthoz. Alonso végül csak egyet előzött, de így is ő okozta a legtöbb izgalmat.

Alonso ezúttal nem volt annyira agresszív, az utolsó pillanatban mégis besorolt Button mögé

Bár Sebastian Vettel indulása nem volt tökéletes, mégsem kellett azért aggódnia, hogy Jenson Button megelőzi. A kicsivel jobban rajtoló Button egyszerűen rossz oldalon volt, emiatt az első kanyar előtt hamarabb el kellett vennie a gázt. Épp ez teremtett minimális lehetőséget Alonsónak, aki viszont ezt - nagyon bölcsen - nem akarta mindenáron kihasználni. A Button-Alonso-csatából Vettel profitált: az első kanyart ő találta el a legjobban, meg is lépett a mezőnytől. Webber a kezdeti bizonytalan elindulás után viszonylag magabiztosan fogta a negyedik helyett, egyedül Felipe Massát kellett a külső ívre szorítania, de Massa nem is tiltakozott. A brazil ezzel el is bukta az ötödik helyét, a rajt pillanatát kiválóan elkapó Nico Rosberg ugyanis be tudott fordulni Webber mögé a belső ívre, ezek után pedig jobban kigyorsított a Casinóig.

A rajt nagy vesztese Rosberg csapattársa, Michael Schumacher volt, aki idén eddig mindig nagyon jól kezdett. A hétszeres világbajnok most is nagyon jó ütemben indult el, de utána visszafulladt, így aki csak tudott, az első kanyarig elment mellette. Az ötödik helyről visszaesett egészen a tizedik helyig, de a Loewsben bebújt Lewis Hamilton mellé, aki ezzel el is bukta a versenyét. Pastor Maldonado és Vitalij Petrov is jó rajtot fogott, de ők csak Schumacher hibáját tudták kihasználni, mint ahogyan Hamilton is csak ebből profitált néhány kanyar erejéig.

Mindent egy helyen az Eb-ről