Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentették, hogy a 2011-2012-es szezonban a Red Bull istálló hivatalos motorszállítója az Infiniti lesz.

Forrás: Red Bull Racing

Mint arról hétfőn beszámoltunk, gyakorlatilag egy marketingszerződésről van szó, hiszen eddig is a Renault és a Nissan közös cége biztosította a motort a világbajnok csapatnak, és ez a jövőben sem változik.

"Az Infinti (a Nissan prémiummárkája - a szerk.) egyszerre szeretne új piacokat megszerezni, és bővíteni a termékkínálatát. A Forma-1 egy páratlan, globális kommunikációs platformot jelent. Izgatottan várjuk, hogy részesei legyünk ennek a platformnak egy olyan világszínvonalú csapat részeként, mint a Red Bull Renault" - mondta Andy Palmer, az Infiniti cég alelnöke.

"Amikor az Infiniti vezetői vázolták elképzeléseiket a csapattal kapcsolatban, rögtön nyitottak voltunk a közös munkára. A konstruktőrök és a versenyzők világbajnoki címével a hátunk mögött izgatottan várjuk a 2011-es szezon kezdetét, egy olyan partnerrel, mint az Infiniti" - tette hozzá Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.