Vágólapra másolva!
A BMW Heikki Kovalainent akarta, Flavio Briatore azonban nem engedte az ifjú finnt Münchenbe. A bajor gárdának maradt a Sauber-örökségből Jacques Villeneuve.

A BMW Sauber F1 Team csütörtök délután hivatalosan bejelentette, hogy Nick Heidfeld csapattársa Jacques Villeneuve lesz a 2006-os szezonban. A kanadai tavaly kétéves szerződést írt alá a Sauberrel, így nem meglepő maradása, annyiban azonban mégis, hogy a bajorok nem vele képzelték el a jövőt.

Inkább a finn Heikki Kovalainennel, aki a tavalyi Bajnokok Tornáján Loeböt és Schumachert is elkalapálta, Flavio Briatore azonban nem engedte el kincset érő tesztpilótáját. Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója többször is megkérdőjelezte, hogy Villeneuve képes lenne-e jó teljesítményt nyújtani, a verbális támadásokra a kanadai azonban mindig mosolyogva, a szerződését "lobogtatva" reagált.

A hírek szerint a BMW tárgyalt Alexander Wurzcal is, Villeneuve menedzsmentje azonban a csapat tudomására hozta, hogy csak kétszámjegyű, eurómilliókban számolt összegért cserébe hajlandó eltekinteni a kétéves szerződés második felétől. A BMW ennyit nem akart fizetni, így kénytelen volt megállapodni Villeneuve-vel.

"Alaposan elemeztük Jacques előző szezonban nyújtott teljesítményét" - kezdte Theissen. "Az év első fele megmutatta, hogy még egy korábbi világbajnok sem hagyhat ki büntetlenül hosszabb-rövidebb időszakokat. Hiányzott belőle a versenyképesség, ami az utolsó futamokra azért többé-kevésbé visszatért, így bízunk benne, hogy erősítést jelent formálódó csapatunk számára."

"1999 és 2004 között már megtapasztaltam, mennyire nehéz egy új csapat felépítése" - nyilatkozta Villeneuve. "Soha nem futamodtam meg a kihívások elől, most is minden erőmmel segíteni fogom az istállót, amely nincs is olyan rossz helyzetben, mint sokan gondolják: a Sauber jó együttes volt, ráadásul csak erősödött a BMW forrásaival."

A BMW a Sauber átmeneti, C24B jelű autójával kedden kezdte meg tesztprogramját Barcelonában. Münchenben folyamatosan fejlesztik az új V8-as motort, míg Hinwilben a kasztnin dolgoznak. Villeneuve december 8-án ül először autóba, a jerezi teszteken.