Vágólapra másolva!
Bondár Anna az első fordulóban búcsúzott a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású budapesti női tenisztornán.

A 21 éves játékos - aki 223. a világranglistán - szabadkártyával indult el a 32-es főtáblán, ahol nehéz ellenfelet kapott a 108. Sorana Cirstea személyében. A román teniszező ugyanis a WTA-rangsor 21. helyén is megfordult, 2009-ben negyeddöntős volt a Roland Garroson, Budapesten pedig 2007-ben a fináléig jutott.

Első találkozójukon a Fed Kupa-válogatottban is vitézkedő Bondár remekül állta a sarat, sőt, 3:3-nál elvette 28 éves riválisa adogatását.

Bondár 5:4-nél bátor játékkal semmi-negyvenről öt bréklabdát hárított - kettőt ásszal -, és 42 perc alatt szettelőnybe került.

A folytatásban a stabilabban ütő Cirstea 2:1-nél brékelt, majd magabiztosan hozta a szerváit, így 1 óra 18 perc elteltével kiegyenlített. A magyar teniszező a második játszmában nem jutott el bréklabdáig.

Bondár Anna görcsösen teniszezett Forrás: MOB

Az utolsó felvonásban eldőlni látszott a meccs, amikor Cirstea 1:1-nél elvette Bondár adogatását, aki azonban egy remek fonák nyerővel rögtön visszazárkózott. Csakhogy a román ismét lépéselőnyhöz jutott, és ezúttal már nem torpant meg, 4:2-nél negyedszer is brékelt, és a mérkőzésért szervált. Ekkor a szeghalmi teniszező meccslabdát hárítva váratlanul elvette Cirstea adogatását, és

a közönség buzdítása közepette 5:4-re feljött, ám innen már az ellenfél kiszerválta a találkozót, amely 2 óra 10 percig tartott.

Bondár könnyekkel a szemében értékelte a történéseket az MTI-nek:

"Az első szett után edzőm, Bardóczky Kornél is érezte, hogy kicsit

és az alapvonalról is többet rontottam. Az ellenfelem ráadásul jobb volt a kihegyezett szituációkban" - fejtette ki, hozzátéve, mindig tanulságos egy magasabban rangsorolt riválissal játszani, és ebből a meccsből is sok mindent tud majd hasznosítani a jövőben.

A további főtáblás magyarok közül a szabadkártyás Stollár Fanny és a selejtezőből feljutott Arn Gréta szerdán lép pályára az első fordulóban a BOK Csarnokban.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Sorana Cirstea (román)-Bondár Anna 4:6, 6:3, 6:4
Kozlova (ukrán)-Larsson (svéd, 7.) 6:1, 6:1
Swiatek (lengyel)-Danilovic (szerb) 6:3, 6:0
Rogyina (orosz)-Tomova (bolgár) 6:0, 4:6, 6:2
Smitkova (cseh)-Bonaventure (belga) 4:6, 6:3, 6:2
Blinkova (orosz)-Vihljanceva (orosz) 3:6, 6:4, 6:4