Vágólapra másolva!
Juhász Gábor Fed-kupa-kapitány szerint nem esélytelenül lép pályára a szabadkártyás Stollár Fanny és Bondár Anna a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású női tenisztornán.

A női válogatott vezetője elsőként a két héttel ezelőtti bath-i versenyt idézte fel, amelyen a magyar csapat Babos Tímea távollétében is a harmadik helyen zárt a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján.

"A miénk volt a legalacsonyabban rangsorolt csapat Angliában, de mégis remekül helytálltunk, ez bizonyítja az MTSZ és a klubok jó utánpótlás-munkáját, hogy folyamatosan vannak tehetségeink. Az Australian Openen junior páros bajnok Nagy Adrienn például a harmadik helyért vívott párharcban megverte a 272. helyezett horvátot" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a BOK Csarnokban a kapitány, aki egyben a szövetség sportigazgatója is. "A Fed-kupában gyakran eltűnik a játékosok közötti világranglistás különbség, ez részben azért is van, mert ott minden második gém után van idő átbeszélni a történteket, és azt, hogy hogyan tovább. Ez a direkt kommunikáció minden játékoson sokat dob, akárcsak a fiúknál a Davis Kupában" - tette hozzá.

A budapesti tornára rátérve Juhász Gábor kifejtette, kiegyenlített a mezőny, és a 32 játékosból szinte bárki eljuthat a fináléig, beleértve a magyarokat, Stollár Fannyt és Bondár Annát, valamint a selejtezőből főtáblára jutott Arn Grétát is.

Stollár Fanny is esélyes Budapesten Forrás: DPPI/Rob Prange

"Fanny sajnos még mindig nem panaszmentes, dupla csuklósérüléssel jött haza Ausztráliából, nem szerepelt a Fed-kupában sem, és a bal csuklója még be van kötve. Az Australian Open óta nincs benne meccs, kisebb intenzitással tudott edzeni az utóbbi időben, van még mit pótolnia, szerencsére Brengle ellen várhatóan nem lesz nagy tempó és nagy ütések, ami ilyenkor nem mellékes. Anna pedig továbbra is szenzációs formában van, ő a Fed-kupában is kiemelkedően teljesített" - jelentette ki a kapitány.

A 121. helyen álló Stollár kedden az amerikai Madison Brengle (95.), míg Bondár Anna (223.) a román Sorana Cirstea (108.) ellen kezdi meg szereplését egyesben a torna főtábláján. Arnnak egyelőre még nincs meg az ellenfele.