Elképesztő magyar fölény és győzelem a tenerifei triatlonon

Badar Gergő elképesztő fölénnyel nyerte a tenerifei triatlont
Vágólapra másolva!
A 29 éves Badar Gergő győzelmével ért véget vasárnap a tenerifei Ocean Lava féltávú triatlonverseny, a Bike4youtenerife színeiben induló szegedi sportoló nagy fölénnyel, több mint 7 perccel előzte meg a francia Benjamin Feraud-t.

Az európai Ocean Lava sorozat több mint 10 versenyt foglal magába, hazánkhoz közelebb Szlovéniában és Montenegróban is van állomása, a tenerifei viadalt 2016 óta rendezik. Az eseményen az olimpiai táv mellett az ironman féltávja jelenti a nap fénypontját, az 570 résztvevő többsége is ezen indult. Egészen pontosan 1,9 kilométer úszás, (90 helyett) 80 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás várt a versenyzőkre.

Badar Gergő elképesztő fölénnyel nyerte a tenerifei triatlont Forrás: Tamas Takacs

A bringán 5 kör várt ránk, ami az előzetes információval szemben nem volt sík, de gyorsan lehetett haladni, itt már sikerült átvennem a vezetést. A futásban szintén 5 kört kellett teljesíteni, aminek a második része elég kacskaringós volt, ez nem esett feltétlenül jól.

A felvezető srác azonban szenzációs volt, elég jól lökdöste előttem az embereket, nem kellett senkinek se szólni, pedig a végére már nagyon sokan voltunk a pályán.

Masszív 3:30-as tempóban sikerült futni, pedig „jól befűtöttek" a végére, ahhoz képest, hogy reggel még pulóverben érkeztünk, nagyon jó verseny kerekedett - nyilatkozta a befutót követően Badar.

Eredmény:
1. Badar Gergő (BIKE4YOUTENERIFE) 03:36:02
2. Benjamin FERAUD (AS MIRAMONT TRIATHLON) 07:05 perc hátrány
3. Nicolás DOMÍNGUEZ GARCÍA (DISA-HPS TRIATLON) 11:09 per hátrány