Mayweathert nem érdekli a Pacquiao elleni visszavágó

mayweather pacquiao
(FILES) In this file photo taken on May 02, 2015 Floyd Mayweather Jr. (L) defends against Manny Pacquiao (R) during their welterweight unification bout at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. Former world welterweight champion Floyd Mayweather said Saturday, September 15, 2018 he will face Manny Pacquiao later this year in a rematch of their 2015 superfight. In a posting on Instagram, Mayweather said he will come out of retirement to fight Pacquiao, three years after scoring a comfortable points victory over the veteran Filipino. "I'm coming back to fight Manny Pacquiao this year another 9 figure pay day on the way," Mayweather wrote on Instagram. No further details were given. / AFP PHOTO / JOHN GURZINSKI
Vágólapra másolva!
Még 2015 májusában, hosszú évek huzavonája után került sor a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao összecsapásra, amely némileg alulmúlta a várakozásokat, és az azóta visszavonult amerikai bunyós sima győzelmével zárult. A filippínó bunyós ugyanakkor egy ideig úgy gondolta, hogy ő nyert – holott igazából még szorossá sem sikerült tenni az összecsapást – és talán ebből az indíttatásból is dobja fel időről-időre a visszavágó gondolatát.

Erre mondjuk néhány hónapja kapott valami ígéretszerűt Mayweathertől, mikor személyesen összefutottak, de tettek nem követték a beszélgetést, Floyd pedig úgy fest, 42 évesen nem igazán akarja már vállalni a felkészülés és egy éles meccs okozta megpróbáltatásokat.

Pacquiao 2015-ben csapott össze Mayweatherrel Forrás: AFP/John Gurzinski

Pacquiao a hétvégi, Adrien Broner elleni győzelme után újra bedobta a témát, Leonard Ellerbe, a Mayweather Promotions igazgatója és az amerikai bunyós jóbarátja azonban kijózanító választ adott a revans kérdésére: „Floyd visszavonult, nem akar már ezzel az üggyel foglalkozni. És ha hiszik, ha nem, nála sem mindig, minden a pénzről szól. Nincs már meg benne a megfelelő motiváció és elszántság. Egyszerűen marhajó élete van, utazgat, intézi az üzleti ügyeit és költi a pénzét, amit rengeteg vérrel, izzadtsággal és fájdalommal keresett. Ami elég az elég, neki is. Februárban már 42 éves lesz, mégis mire lenne jó a rengeteg pénz, amit megkeresett, ha nem tudná aztán elkölteni? Óriási karriere volt, több rekordot is megdöntött, egyszerűen nincs mit bizonyítania."