Sérülése után győzelemmel tért vissza Márton Anita

Márton Anita
Birmingham, 2018. március 3. Márton Anita a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokság női súlyökésének döntőjében 2018. március 2-án. A magyar élsportoló aranyérmet nyert. Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg 19,62 méteres országos csúccsal. (MTI/EPA/Gerry Penny)
Vágólapra másolva!
Márton Anita 17,22 méteres eredménnyel nyerte meg a női súlylökők versenyét szombaton, Budapest régió nyílt atlétikai bajnokságán a BOK csarnokban.

A magyar szövetség honlapjának eredményközlése szerint az olimpiai bronzérmes Márton könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt, benne a 15,73 méterrel második Veiland Violettát, valamint a 12,26 méterrel harmadik Monoki Katalint.

A szabadtéri világbajnokságon ezüst-, fedettpályás vb-n pedig aranyérmes Márton Anita combizomsérülése miatt az elmúlt fél évben nem versenyezhetett.

Jelenleg a március elején, Glasgow-ban megrendezésre kerülő fedettpályás Eb-re készül. Márton Anita pályafutása során korábban már kétszer - 2015-ben Prágában, míg 2017-ben Belgrádban - fő versenyszáma legjobbjának bizonyult a fedett kontinensbajnokságon.