A Szudi, Pergel vegyes páros döntős az Asztalitenisz World Touron

A Pergel Petra, Szudi Ádám vegyes páros döntős az Asztalitenisz World Touron
Vágólapra másolva!
Szudi Ádám és Pergel Szandra duója nagyszerű teljesítménnyel bejutott a szombati döntőbe az új olimpiai számban, vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A magyar kettős a selejtezőből főtáblára került orosz Alekszandr Sibajev, Polina Mihajlova kettőssel játszott pénteken délután a legjobb négy között, s magabiztos győzelmet aratott.

A kiegyenlített első szettben 8-8-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd magyar szempontból 8-10 lett, de az oroszok mindkét játszmalabdájukat elpuskázták. Tíz-tíz után aztán Pergelék jutottak szettlabdához, s ők már nem hibáztak, így övék lett a nyitó felvonás. A folytatás is álomszerűen alakult, a rivális 4-0 után szerezte első pontját, s a magyar előny kitartott a játszma végéig. A harmadik szettben az oroszok fejben már feladták a csatát, s ezt kihasználva Szudiék szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, majd 10-5 után a harmadik meccslabdájukat kihasználva ünnepelhettek.

A Pergel Petra, Szudi Ádám vegyes páros döntős az Asztalitenisz World Touron Forrás: OlineSport-media.hu/Hoffer Szilvi / Peli LaszloportMediaKft.s

A másik ágról az ötödik helyen kiemelt kínai Hszü Hszin és Li Si-ven került a döntőbe, amelyre szombaton 13.20 órától kerül sor.

Férfi és női párosban csak kínai kettősök jutottak a fináléba.

A péntek esti program során a magyar szövetség ünnepélyes keretek között elbúcsúztatta a válogatott korábbi játékosát, Pattantyús Ádámot, aki egyedüli magyar férfi asztaliteniszezőként két olimpián is indult (2012, 2016). Pattantyús Ádám a riói játékok után vonult vissza.

A vasárnapig tartó budapesti World Tour-viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lépett, illetve lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).

A döntőket szombaton és vasárnap rendezik, a hétvégén az M4 Sport élőben közvetít a helyszínről.

vegyes páros, elődöntő:
Szudi Ádám, Pergel Szandra (8.)-Alekszandr Sibajev, Polina Mihajlova (orosz) 3-0 (10, 7, 4)
Hszü Hszin, Li Si-ven (kínai, 5.)-Lubomir Pistej, Barbora Balazova (szlovák, 2.) 3-0 (8, 4, 7)

A döntőt szombaton 13.20-kor rendezik.