Vágólapra másolva!
Nem komoly Fucsovics Márton sérülése, a pénteki vegyes párosban már újra játszani fog. A magyar teniszező a helyszínen az Origónak elmondta: egyelőre nem tudja, miért volt a szokásosnál kicsit tompább a Coric elleni mérkőzés elején az Australian Openen, de nincs elkeseredve. 

sokat hibáztunk mindketten – kezdte a találkozó értékelését Fucsovics Márton. – Ő is csak tördelte a játékot, próbálta valahogy pályán tartani a labdát. Az elején fizikális gondjaim voltak inkább.

Nem éreztem robbanékonynak magam,

hogy gyors vagyok a pályán, gyors a lábam. Nem éreztem a labdát, meccs előtt is azt éreztem, hogy kicsit tompább vagyok, nem úgy ment a beütés sem, mint szokott. Nem tudom, mi lehetett ennek az oka, mert mindent úgy csináltam, ahogyan szoktam. Mindent megpróbáltam, ittam egy kávét, hogy felpörögjek előtte.

Meccs közben elkezdtem kicsit tartani Corictól.

Nagyon jól szervált, nem adott esélyt, és egy kis nyomást kezdtem érezni magamon. Az első két szettben folyt rólam a víz, rengeteg folyadékot vesztettem. Egy-egy hosszabb labdamenet után csak kapkodtam a levegőt, légszomjam volt.

Nem sütött a nap Melbourne-ben csütörtökön, de a fülledt, párás idő próbára tette Fucsovics Mártont is Forrás: AFP/William West

Ahogy visszajöttünk 1:2-nél a harmadik szettben, eleinte még kerestem kicsit a játékot, de sokkal felszabadultabban teniszeztem. Attilával, az edzőmmel volt egy kis SMS-váltás a szünetben. Igazából nem tudott már nagy taktikát mondani, arra biztatott, hogy próbáljak felszabadultan játszani, élvezzem, engedjem el a kezem, ha megfordul, akkor megfordul. Nagyon jól jöttem vissza a játékba, intenzívebben mozogtam, stabilabb voltam hátulról.

Ha úgy teniszeztem volna az elejétől, mint a végén, akkor ez egy más meccs. Későn kapcsoltam rá. Kis szerencse jól jött volna.


Olyan labdamenetet kellett volna még 40-50-et játszani, mint amilyen az első meccslabdájánál volt, hogy megforduljon a mérkőzés, és öt szettben megnyerjem. Nagyon kemény lett volna, pláne így fájós lábbal.

Úgy érzem,

a sérülésem nem annyira súlyos,

a jobb combhajlítóm bekeményedett, meghúzódott kicsit. Kell egy kis pihenő, bennem volt még a keddi, majd 3 és fél órás meccs, meg a szerdai páros, és ma is sokat kellett futni Coric ellen.

Borna Coric most jobb volt, mint Fucsovics Márton Forrás: AFP/William West

Várom a pénteki vegyes párost, fel kell majd vennem a tempót, mert először játszom vegyest.

Nagyon jó párom van, és szerintem Timi fel fog pörgetni. Nem edzettünk eddig együtt, de ez nem lehet probléma, nagyon jól megértjük egymást.

Nagyon jól megtanultam már az ilyen helyzeteket kezelni, hogy jön a következő verseny. Kicsit hátrébb csúszok a ranglistán, de még mindig top 50-es teniszező vagyok, máshol majd kijön a lépés. Továbbra is tartom, örülök, hogy ilyen játékosokkal játszhatok, ilyen játékosok ellen teniszezve fejlődhetek. Hosszú még az év, remélem, sok ilyen meccsem lesz, és remélem, hogy egyre többet fogok ilyenekből megnyerni” – fejezte be a nyilatkozatát Fucsovics Márton.