Lance Armstrong korábbi csapata is indul a Tour de Hongrie-n

_XYZ123ABC Horizontal
1993 World Champion, US Lance Armstrong, after finishing treatment for testicular cancer, is kissed by two girls 14 jJanuary in Paris, during the presentation of the cycling team "Cofidis". (Photo by PASCAL PAVANI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Cofidis csapata is indul a júniusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők keddi közleménye kiemeli: a francia prokontinentális egyesület, amely tavaly huszonegy profi győzelmet ért el, rendszeres szereplője a nagy körversenyeknek, s Nacer Bouhanni révén augusztusban szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Vuelta a Espanán.
A Cofidis idén is indulni fog a Tour de France-on és a spanyol körversenyen, így

a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb résztvevő csapata lesz.

Két esztendőt töltött a Cofidis együttesénél a később összetett Tour de France-győzelemig, olimpiai és világbajnoki címekig jutó brit Bradley Wiggins, és az első Cofidis tagja volt az akkor már világbajnok, de a Tour de France-on csak két szakaszgyőzelemig jutó Lance Armstrong is - derül ki a szervezők közleményéből.

Korábban a címvédő Manuel Bellettit foglalkoztató, szintén prokontinentális olasz Androni-Giocattoli Sidermec adta le nevezését a viadalra. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-t idén június 11. és 16. között rendezik meg.