Búcsúztak egyesben a férfi pingpongosok a World Touron

András Csaba, Asztalitenisz
16 éves András Csaba a második meccsén már nem tudott csodát tenni
Vágólapra másolva!
Minden magyar férfi játékos kiesett az egyes selejtezőjében a BOK Csarnokban kedden megkezdődött asztalitenisz World Tour-versenyen.

A tíz érdekelt közül négy "élte túl" a nyitófordulót, de a második körben mindannyiukra erősebb ellenfél várt, a világranglistán 118. Ecseki Nándorra a francia Alexandre Robinot (95.), Lakatos Tamásra (130.) a román Ovidiu Ionescu (44.), Szudi Ádámra (158.) a kínai Csou Jü (61.), a korábban bravúrral továbbjutott, mindössze 16 éves András Csabára (1002.) pedig a kazah Kirill Gerasszimenko (43.).

16 éves András Csaba a második meccsén már nem tudott csodát tenni Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Ezúttal egyiküknek sem sikerült borítani a papírformát, csak Lakatos tudott egy szettet nyerni, így mind a négyen búcsúztak, azaz ennek a számnak a selejtezőjében már nincs hazai játékos.

A 32-es főtáblára jutáshoz négy sikerre lett volna szükség.

A nőknél Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz szerdán folytatja szereplését az egyes selejtezőjében.

Egyesben Majoros Bence, valamint Póta Georgina és Madarász Dóra, párosban pedig az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, a Póta, Matilda Ekholm és a Szudi, Pergel kettős alanyi jogon főtáblás.

A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).

A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

férfi egyes, selejtező:
2. forduló:
Alexandre Robinot (francia)-Ecseki Nándor 4-0
Ovidiu Ionescu (román)-Lakatos Tamás 4-1
Csou Jü (kínai)-Szudi Ádám 4-0
Kirill Gerasszimenko (kazah)-András Csaba 4-0