Vágólapra másolva!
Kitartóan küzdve, kegyetlen kánikulában kezdett az Australian Openen Babos Tímea. A 64 közé kerülésért a gyilkos 10-es pályán izzadt a tunéziai Ons Jabeur ellen. A magyar 7:6, 4:0-ra vezetett, de ekkor még nem tudta befejezni a csatát, végül 1 óra 40 perc alatt 7:6, 7:6-ra győzött.   

Az első játszmában fogadóként senki nem talált fogást a másikon, igaz, Jabeurnek 3:3-nál három bréklabdája volt (0:40), majd 4:4-nél még kettő (15:40), de Babos Tímea összeszorított fogakkal mind az ötöt hárította. A szettet záró rövidítésben is a tunéziai jutott előbb minibrék-előnybe, de Babos 4:5-ről megfordította és 48 perc alatt nyerte a szettet.

A 10-es pálya azért gyilkos,

mert sehol nincs árnyék, és a brutális hőségben, a tűző napon még ülni, vagy a pálya mellett állni is embert próbáló feladatot jelentett. A tucatnyi magyar szurkolót nem zavarta az extrém meleg, Fucsovics Márton és Darnyi Tamás is folyamatosan bíztatta Babos Tímeát, aki nem igazán játszott jól az alapvonalról, de szerencsére remekül adogatott. A sok ki nem kényszerített hiba ellenére a fontos pillanatokban bámulatosan koncentrált, és az is egyértelmű volt, hogy, ha kicsit megnyugszik, akkor a játéka is stabilabb, jobb lesz.

Fucsovics Márton (balra) és az olimpiai bajnok Darnyi Tamás is Babos Tímeának szurkolt Forrás: Fucsovics Márton Facebook

A 2. játszmában gyorsan elhúzott Babos Tímea 4:0-ra, de a tunéziai nem dobta be a törülközőt. Nehéz magyarázatot találni arra, ami ezután történt.

Babos Tímeának még volt labdája az 5:1-hez

adogatóként, de egy rontott fonák után Jabeur ütött kettő nyerőt, és megkezdte a felzárkózást, sőt, 5:4-re már ő vezetett. Babos Tímea nem zuhant össze, túljutott a holtponton és 6:5-nél a meccsért szerválhatott. Nem sikerült, mert megint jöttek a ki nem kényszerített hibák. A döntés újra a rövidítésre maradt, és ebben megint Babos Tímea volt a jobb, a 2. meccslabdájánál Jabeur a hálóba ütötte a labdát és Babos Tímea 1 óra 40 perc alatt 7:6, 7:6-ra győzött. A 32 közé kerülésért szerdán az 5. kiemelt amerikai Sloane Stephens következik.