Vágólapra másolva!
Babos Tímea és Fucsovics Márton közös közleményben jelezte szombaton, hogy a Magyar Tenisz Szövetség hiába ajánlott nekik tetemes összeget, nem fognak a nemzeti csapatokban szerepelni.

Az egyaránt a hétfőn rajtoló Australian Open főtáblás küzdelmeire készülő két hazai éljátékos Melbourne-ben adott ki közleményt, reagálva az elmúlt napok híreire, mely szerint Babos Tímea is kapott meghívót a magyar női válogatott soron következő Fed-kupa-mérkőzésére, ahogy Fucsovics Márton szerepléséről sem tettek le a szövetségben a Davis-kupában.

Most mindketten jelezték, hogy hiába igyekezett az MTSZ tetemes összegű pénzzel a válogatottba csábítani őket, miután "a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában".

Ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy mindkettőjük számára kiemelten fontos a címeres mez és a szereplés a nemzeti csapatban, és továbbra is komoly tervekkel készülnek a 2020-as tokiói olimpia vegyes páros versenyeire.

A két éljátékos tavaly augusztus végén szakította meg, előbb Fucsovics, majd Babos is a kapcsolatát az MTSZ-szel, majd kölcsönös vádaskodások mentén teljes elmérgesedett a helyzet. A szövetség több vezető tisztviselője is lemondott, miután a két sportoló jelezte, hogy a jövőben nem hajlandó együttműködni a sportág hazai vezetésével.