Visszavonult a norvégok kétszeres olimpiai bajnok sífutója

Petter Northug, sífutás
SWEDEN, Falun : Norway's Petter Northug Jr reacts on the podium after winning the men's 50km Cross Country mass start race of the 2015 FIS Nordic World Ski Championships in Falun, Sweden, on March 1, 2015. Norway’s Petter Northug won the event ahead of Czech Republic’s Lukas Bauer (2nd) and Sweden’s Johan Olsson (3rd). AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok sífutó.

"Volt egy kis álmom gyermekként, hogy jó síző leszek. Büszke vagyok arra, hogy ezt elértem. Hosszú éveken át a sífutás volt az életem, ezért nehéz volt meghozni ezt a döntést" - mondta könnyeivel küzdve szerdai sajtótájékoztatóján a 32 éves sportoló.

Petter Northug a világbajnoki dobogó tetején Forrás: AFP/Christof Stache

A norvég sífutó azzal indokolta döntését, hogy sérülései után már nem tudta visszanyerni azt a formáját, amellyel a világ élmezőnyéhez tartozna.

Northug 2010-ben a vancouveri téli játékokon a klasszikus stílusú 50 kilométeren és csapat sprintben győzött, emellett még nyert egy-egy ezüst- és bronzérmet is a kanadai városban. Pályafutása során 13 világbajnoki aranyérmet gyűjtött. Northug az idei, phjongcshangi olimpián nem indult, mivel betegsége miatt nem tudta beverekedni magát hazája válogatottjába.