Vágólapra másolva!
A sajtóorgánumokban az elmúlt hetekben megjelent cikkekre reagált közleményében a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A cikkek az augusztus végi ifjúsági világbajnokság rendezése, és az azt körülvevő pénzügyi helyzet miatt támadták az MÖSZ-t.

Lapunk is beszámolt arról a botrányról, amely az augusztus végén rendezett ökölvívó ifjúsági vb után alakult ki. A budapesti rendezésű esemény gyakorlatilag csődbe vitte a MÖSZ-t, a botrány után az elnökség megvonta Erdei Zsolt elnök aláírási jogát, az ügyészség is bekapcsolódott a vizsgálatokba.

A közleményben a szövetség kiemeli, hogy nemzetközileg elismert tornát bonyolított le a Duna Arénában augusztus végén, amely rendkívül fontos állomása volt sportdiplomáciának, és jelentős sportsikereket hozott Magyarországnak. A pénzügyekért azonban nem az MÖSZ emberei voltak felelősek, ahogyan fogalmaznak:

a pénzügyi irányítást, többnyire nem a Magyar Ökölvívó Szakszövetség állományában lévő, külső személyek vették át, nem foglalkozva azzal a – belső munkatársak előtt már jelentős részben ismert – ténnyel, hogy a kiadások jóval meghaladják a bevételeket.

A menedzser-igazgatóként dolgozó ügyvezető, a gazdasági igazgató és a PR menedzser (elnöki tanácsadó) azóta távozott a szövetség vezetéséből - írja a közlemény.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség közleményt adott ki Forrás: boxing.hu

A világbajnokság rendezése kapcsán a szövetség közölte, hogy a Bp2017 Nonprofit Kft.-től semmilyen írásbeli árajánlatot nem kapott, valamint hogy a Top Sport Média Kft.-től kapott ajánlat nem lépte túl az állami támogatás megítélt mértékét.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenlegi apparátusa – együttműködve az elnökség által kijelölt tanácsadókkal – sérelmeiket félretéve, hatalmas energiákat megmozgatva dolgoznak, hogy az ökölvívás napi működése újra helyreállhasson. A hivatalos eljárás megindult, hogy a 2018. évi ifi vb vonatkozásában, büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e, a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket.

A szövetség végül arra kéri mindazokat, akik próbálják aláásni az ökölvívás és egyes személyek tekintélyét, hogy a vizsgálat lezárásáig hagyják a szövetséget tovább dolgozni.