Özönvíz fogadta a sivatagban a magyar tornász válogatottat

weather Horizontal
Motorists drive through a flooded street in the Qatari capital Doha, following heavy rainfall, on October 20, 2018. (Photo by STRINGER / AFP)
Vágólapra másolva!
Szélsőséges időjárás nehezítette a küldöttségek dolgát a tornászok csütörtökön kezdődő dohai világbajnokságán, ahol a magyar csapat már túlvan az első edzésén.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint kis csúszással kezdődött el a vb felvezető programja. Altorjai Sándor, a szövetség Katarban tartózkodó főtitkára elárulta: Dohában olyan óriási esőzés volt, hogy a helyiek nem is emlékeztek hasonlóra.

"Az utcákon félméteres víz hömpölygött, de a körülményekhez képest minden kezd helyreállni" - mondta a sportvezető.

Hozzátette: időben megérkezett az Egyesült Államokból, és már csatlakozott a csapathoz Ryan Sheppard, így már az első helyi edzésükön teljes létszámban vettek részt a magyarok. Altorjai közölte: a pódiumedzés után döntik el a szakemberek, hogy ki milyen szeren indul.

A szakvezetés a férfiak és a nők esetében is azt várja, hogy a csapat a legjobb 24 között végezzen a november 3-ig tartó világbajnokságon. A vb-n sérülés miatt nem indul az ugrásban Európa-bajnoki címvédő Dévai Boglárka.

A magyar válogatott vb-kerete:
férfiak: Vecsernyés Dávid, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám, Ryan Sheppard
nők: Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára, Al-Salty Dália