Tenisz: Babos Tímeának fel kellett adni a mérkőzését

US Open 2017 - Day 3 Horizontal
Babos Tímea
Vágólapra másolva!
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott egyesben a kínai Vuhanban zajló 2,7 millió dollár (753 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A torna honlapja szerint a világranglista 54. helyén álló magyar játékos a harmadik szettben feladta vasárnapi mérkőzését a svéd Rebecca Peterson (56.) ellen.
Az első szettben 5:4-nél a játszmagyőzelemért adogathatott Babos, de nem járt sikerrel, viszont később, a rövidítésben nem adott esélyt ellenfelének (7-0). A selejtezőből a főtáblára került Peterson a második felvonás elején rögtön elvette magyar riválisa adogatását, és bár utóbbinak több lehetősége is adódott, hogy visszaszerezze, ezekkel nem tudott élni (4:6).

A harmadik szett meglehetősen egyoldalúan alakult, és Babos végül 4:1-es hátránynál, 2 óra 37 perc után feladta a meccset.

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban is elindul a kínai tornán. Első kiemeltként az első fordulóban nem kell pályára lépniük, a második körben pedig a Kaitlyn Christian, Sabrina Santamaria amerikai, vagy a Johanna Konta, Csang Suaj brit, kínai duó lesz az ellenfelük.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Rebecca Peterson (svéd)-Babos Tímea 6:7 (0-7), 6:4, 4:1-nél Babos feladta.