Evezős-vb: Pétervári-Molnár betegség miatt nem állt rajthoz

evezés Pétervári-Molnár Bendegúz rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Pétervári-Molnár Bendegúz a 2016-os riói nyári olimpia normálsúlyú egypárevezős versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas-tavon 2016. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz a 12. helyen zárt a plovdivi evezős világbajnokságon, miután a vasárnapi B döntőben nem állt rajthoz.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pétervári-Molnár vírusos megbetegedés miatt nem indult el. A férfi egypár olimpia versenyszám, a vb-n 32 egység indult.

Pétervári-Molnár Bendegúz betegséggel küzdött Forrás: MTI/Kovács Tamás

A verseny eredményközlő honlapjának beszámolója szerint a paraevezősöknél az egyetlen magyar induló, Pető Zsolt a PR1 egypár versenyszámban - amelyben 19-en indultak - a 16. helyen végzett a vb-n, miután vasárnap a C döntőben a negyedik lett.

A magyar válogatott ezzel befejezte vb-szereplését Plovdivban. Az A döntőbe a hét egység közül egyedüliként a nem olimpiai versenyszámban, a férfi könnyűsúlyú egypárban elindult Galambos Péter jutott be, aki szombaton hatodikként zárt.