Fucsovics már az első fordulóban kiesett Winston-Salemben

FUCSOVICS Márton
Párizs, 2018. május 29. Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton kiesett az első fordulóban az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló, 778 ezer dollár (210 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 40. magyar játékos a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került argentin Guido Andreozzival (118.) csapott össze helyi idő szerint hétfőn, és három játszmában, 2 óra 9 perc alatt szenvedett vereséget.

Fucsovics három szettben kapott ki Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Az első szettben Fucsovicsnak kétszer kellett visszakapaszkodnia brékhátrányból, ez 0:2-nél még sikerült, 2:5-nél pedig csak azt tudta elérni, hogy még ne ússzon el a játszma, négy szettlabdát hárított egy játékon belül, majd a saját maga ötödik előnye után szépített, de a játszmát már nem tudta megmenteni.

A másodikban is az argentin került lépéselőnybe, de 2:3-nál fogadóként nem tudta megerősíteni brékelőnyét, Fucsovics visszavette az adogatását, 5:4-es előnynél pedig a legjobbkor duplázott, és egyenlített.

Sajnos, ezzel el is lőtte a puskaporát, mert a döntő játszmában gémre sem futotta az erejéből. (forrás: Facebook/Fucsovics Márton)

Eredmény
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Andreozzi (argentin)-Fucsovics 6:3, 4:6, 6:0