Vágólapra másolva!
Babos Tímea visszaülhet a trónra a női párosban hétfőtől, bár Cincinnatiban sem sikerült menetelni. Maratoni programot teljesítettek pénteken a Western & Southern Openen, ahol hat férfi teniszező is két meccset teljesített a korábbi esőzések miatt. Roger Federer megállította a Fucsovics Mártont búcsúztató Stan Wawrinkát és lassan készülhet egy Novak Djokovic elleni döntőre.

Hétfőtől újra Babos Tímea vezeti a női párosban a világranglistát! Cincinnatiban ugyan a negyeddöntő a végállomást jelentette Babos Timeának és Kristina Mladenovicnak, de ez is elég volt ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az októberi, szingapúri WTA Finalsra.

Pénteken Babosékra is

két mérkőzés várt Cincinnatiban.

Az elsőt még megfordították 2:5-ről 7:5, 7:6-ra, de a másodikat elvesztették 4:6, 7:5, 1:0 (10:6)-ra a Lucie Hradecka-Jekatyerina Makarova kettős ellen.

Babos Tímea hétfőtől újra a világranglista élére kerül Forrás: NurPhoto/Elyxandro Cegarra/NurPhoto/Elyxandro Cegarra

A férfiaknál is a duplázásról szólt a pénteki program a csütörtöki esőzések miatt és hatalmas szerencséjük volt a szervezőknek, hogy pénteken nem volt annyi csapadék, mint előre jelezték.

A délutáni győztesek közül hatan tértek vissza a pályára este

és mintha mi sem történt volna korábban, óriási meccseket játszottak.

Novak Djokovic 2 óra 31 perces csatában állította meg a pihentebb Milos Raonicot (a kanadai már csütörtökön lejátszotta a meccsét a negyeddöntőért), A szerb 7:5, 4:6, 6:3-ra győzött és hasonló mérkőzés vár rá szombaton is, mert Marin Cilic áll majd a háló másik oldalán.

Djokovic ötször játszott már döntőt Cincinnatiban, de győzni még soha nem tudott,

ez az egyetlen ATP 1000-es, aminek a serlege hiányzik a gyűjteményéből.

Az alsó ágon Roger Federer és Stan Wawrinka játszott nagyot, úgy, hogy

mindkét veterán svájci lábában volt már egy mérkőzés.

Wawrinka körülbelül úgy járt honfitársával, ahogy pár órával korábban Fucsovics Marci vele. Most ő nem jutott el egyetlen fogadóelőnyig sem, így pedig nagyon nehéz meccset nyerni, főleg Federer ellen.

Federernek nem lesz könnyű dolga Goffin ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

Azért a 2. szett rövidítésében kettő pontra állt a sikertől Wawrinka, de a 3. játszmára maradt a döntés és ki is jött a különbség: 6:7, 7:6, 6:2-re győzött.

Federer szombaton David Goffin ellen folytatja

a legjobb 4 között. Az összecsapás érdekessége, hogy a törékeny belgának nem nagyon ment az utóbbi időben, de a tavalyi, londoni ATP Finals elődöntőjében ő állította meg Roger Federert és úgy tűnik, most újra formába lendült. Goffin egyébként a jövő héten Winston-Salemben indul első kiemeltként és,

ha Fucsovics Marci legyőzi az első fordulóban Paolo Lorenzit,

akkor a magyar és a belga újra összecsaphat a februári Davis-kupa-meccs után. Érdekes lenne.