Vágólapra másolva!
Pénteken egy döntőt, a női csapat technikai verseny fináléját rendezték a Duna Arénában a junior műúszók világbajnokságán. Az esélyeknek megfelelően ezúttal is orosz győzelem született, a 14. helyen végző magyar csapat pedig nagyon is kitett magáért.

A 16. FINA junior műúszó világbajnokságon a Duna Arénában az első két versenynap zsúfolt programjai után pénteken viszonylagos nyugalom volt, mert csupán egyetlen eredményhirdetésre került sor: a csapat technikai szám, húsz ország vetélkedése – s ez szinte már természetes – az orosz győzelmet hozott, a mieink pedig ugyanúgy helyt álltak a 14. helyükkel, miként korábban az egyéni, illetve páros indulóink.

Érdekesség, hogy az aranyérmes orosz együttesben ott volt, s már harmadszor(!) állhatott a dobogó legfelső fokán a csütörtökön párosban duplázó Xenia Ladnaja és Jelizaveta Minyajeva!
A magyar együttes a júniusi tamperei Eb-hez képest, ahol 10. lett, előrelépett, mert csupán 7 európai válogatott bizonyult jobbnak nála, vagyis a fejlődés egyértelmű.

Csapat technikai verseny, végeredmény:
1. Oroszország 92.7342 pont,
2. Ukrajna
90.3331,
3. Japán 89.0176,
...14. Magyarország (Apáthy Anna, Gács Boglárka, Hungler Szabina, Szabó Anna, Dávid Janka, Gerstenkorn Mira, Kassai Dóra, Szabó Veronka) 75.1146.

Szombaton 11 órától a csapat szabadprogram selejtezője szerepel műsoron, délután előbb a vegyespáros technikai döntőjét rendezik (17 ó), majd a délelőtti legjobb 12 fináléja zárja az utolsó előtti napot (18 ó).