Manny Pacquiao kiütéssel tért vissza

Horizontal
Philippines' Manny Pacquiao (C) celebrates his victory against Argentina's Lucas Matthysse after their world welterweight boxing championship bout at Axiata Arena in Kuala Lumpur on July 15, 2018. / AFP PHOTO / Mohd RASFAN
Vágólapra másolva!
Mannyi Pacquiao megszerezte profi pályafutása 60. győzelmét, ugyanis magyar idő szerint vasárnap hajnalban kiütéssel legyőzte az argentin Lucas Martin Matthysse-t. A profiboksz.hu tudósítása az összecsapásról:

Közel egy évvel azt követően, hogy vitatható módon vereséget szenvedett az ausztrál Jeff Horntól, helyi idő szerint vasárnap Kuala Lumpurban lépett szorítóba Manny Pacquiao, a korábbi P4P listavezető fülöp-szigeteki bunyós a WBA reguláris váltósúlyú világbajnoki címéért szállt harcba, ellenfele pedig az övet birtokló Lucas Martin Matthysse volt. A találkozót a 39 éves Pacquiao kezdte aktívabban, az agresszív taktikára pedig csak szórványosan volt válasza argentin riválisának, aki a harmadik menetben padlóra is került.

Manny Pacquiao többször is padlóra küldte ellenfelét Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A folytatásban nem csökkent a Pacquiao dominancia, és az ötödik, valamint a hetedik menetben is számolni kellett a 35 éves dél-amerikai bunyósra,

utóbbi esetet követően pedig a vezetőbíró le is léptette Matthysse-t (TKO).

Pacquaio új rekordja: 60 győzelem (ebből 39 ko/tko), 7 vereség, 2 döntetlen. Érdekesség, hogy Pacquiao legutóbb 2009-ben, Miguel Cotto ellen aratott kiütéses győzelmet.