Társoldalunk:

Serena Williams nem lesz kiemelt a Roland Garroson

2018.05.21. 22:53

A Roland Garros szervezőbizottsága hétfői közleményében bejelentette, hogy a 23-szoros Grand Slam-győztes, Serena Williams az idei  párizsi tornán nem lesz kiemelt.

Míg a női hivatásos játékosokat tömörítő WTA úgynevezett védett ranglistája - ez a szülés után két évig él – lehetővé tette, hogy Serena Williams leadja a nevezését a Francia Nyílt Bajnokságra, addig a kiemelésekről saját hatáskörben döntő párizsi szervezők már nem voltak megengedők a szülés után első Grand Slam-tornájára készülő korábbi világelsővel, írja az ESPN amerikai híroldal.

"A szervezők idén is a WTA érvényes ranglistája alapján készítik el a kiemelések listáját. Ahogy korábban, úgy a kiemelések idén is megfelelnek az adott hét rangsorának" – áll a szervezők által kiadott közleményben.

Serena Williams már a párizsi salakon készül:

Márpedig ez lehetetlenné teszi, hogy a jelenleg a rangsorban a 453. helyen álló korábbi világelső a kiemeltek biztonságát élvezhessen, ehelyett akár már az első fordulóban összekerülhet az egyik esélyessel is.

"Örülnék, ha megváltoztatnák a szabályt. Hihetetlen, hogy milyen erőfeszítéseket tett, hogy fizikálisan és mentálisan is vissza tudjon térni" – mondta még a római salakpályás tornán egyik legnagyobb riválisa, az orosz Marija Sarapova.

Hasonló véleményen van a jelenlegi világelső, a román Simona Halep is.

"Szülni normális dolog, érthető, hogy jár a védettség a ranglistán... többről van szó, mint a teniszről. Úgyhogy majd eldöntik, hogy kaphat-e kiemelést, de szerintem helyes döntés, ha valaki szülés után védettséget kap."

Serena Williams szeptemberben adott életet első gyerekének, és a Roland Garros lesz az első Grand Slam-tornája, a 2017-es Australian Open óta, amelyet megnyert. Az amerikai teniszező összesen 23 GS-tornát nyert, Párizsban pedig 3-szor tudott győzni.

A főtáblák sorsolását csütörtökön tartják.