Djokovic Barcelonát választotta Budapest helyett

Monaco: Novak Djokovic loses to Dominic Thiem during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament CrowdSpark Anne Guardiola france Roqubrune-Cap-Martine monte-carlo monte carlo Rolex Monte-Carlo Masters monte-carlo masters TOURNAMENT TENNIS tennis profes
Novak Djokovic of Serbia returns a ball to Dominic Thiem of Austria during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament in Monaco on April 19, 2018.
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic a budapesti ATP250-es verseny helyett inkább az egy kategóriával magasabban rangsorolt barcelonai viadalt választotta, azaz biztossá vált, hogy a korábbi világelső szerb teniszező nem lesz ott a hétvégén kezdődő Hungarian Open mezőnyében.

Néhány napig ugyan valós esély volt a korábbi világelső, egyéniben 12-szeres Grand Slam-győztes, a világranglistán jelenleg a 13. helyen álló szerb klasszis budapesti szereplésére, ő azonban végül a barcelonai ATP500-as versenyt választotta, hogy készüljön tovább a júniusi francia nyílt bajnokságra, azaz Roland Garrosra, számolt be honlapján a Hungarian Open.

Djokovic döntésével így az utolsó szabadkártyát is kioszthatták a szervezők, akik úgy döntöttek, hogy Balázs Attila és Piros Zsombor mellett a 20 éves kazah Alexander Bublik teheti teljessé a mezőnyt.

Szintén szabadkártyával indulhat a páros verseny főtábláján nagyszerű Davis-kupa kettősünk, azaz Balázs Attila és Fucsovics Márton is.