Budapesten játszhat a jövő héten Novak Djokovic

Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic celebrates defeating compatriot Dusan Lajovic during their round of 64 tennis match at the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament, on April 16, 2018 in Monaco. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A Rolex Monte-Carlo Masters 3. fordulójában búcsúzott korábbi világelső, az Origo kérdésére válaszolva azt mondta, a Dominic Thiem elleni veresége után, hogy pénteken dönti el, Budapesten, vagy Barcelonában indul a jövő héten. Mindenképp versenyezni akar, mert több mérkőzésre van szüksége. A szervezőkkel kapcsolatban áll és a szakmai csapatával közösen fogja meghozni a döntést.

2017-ben Andy Murray gondolkodott azon, hogy Monte-Carlo után Budapesten folytatja, de a skót végül Barcelonát választotta. Valami azt súgja, most több esély van arra, hogy a 12-szeres Grand Slam-bajnok a Hungarian Opent választja.

Novak Djokovic akár a magyar fővárosban is pályára léphet Forrás: AFP/Valery Hache

„Különböző szempontok alapján fogunk dönteni. A barcelonai verseny erősebb és én most máshol vagyok, mint akár 12 hónappal ezelőtt, akár a ranglistára gondolok, akár arra, hogyan érzem magam a pályán. Többször jeleztem, hogy szükségem van több meccsre, így abban már egyetértés van, hogy játszani fogok a jövő héten, mert fontos, hogy minden lehetőséget kihasználjak. Eredetileg csak Madridban és Rómában játszottam volna a French Open előtt, de a Roland Garrosra szeretnék csúcsformába kerülni és ahhoz meccsek kellenek. Barcelonában egyszer indultam korábban, még a pályafutásom elején.

mondta Novak Djokovic, aki úgy érzi, jó úton jár és már meg is állapodott Marian Vajdával, hogy legalább a salakos szezon végéig együtt dolgoznak.